Cine este Gina, femeia șef de tren care a murit în accidentul feroviar de la Galați

Publicat: 26 mart. 2023, 11:29, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cine este Gina, femeia șef de tren care a murit în accidentul feroviar de la Galați
Sursă foto: stirilekanald.ro

Accidentul feroviar din Galați s-a soldat cu moartea unei femei șef de tren. Este vorba despre Gina Basoc, în vârstă 53 de ani. Aceasta a lăsat în urmă o fetiță.

Gina era originară din comuna Tudor Vladimirescu din Galați, a studiat Științe Juridice și Politice la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați și avea o fetiță.

Apropiații au fost afectați de moartea Ginei. Fina acesteia a postat un mesaj emoționant pe Facebook

„’Să mi aduci și mie un buchet cu flori’. Ultimul mesaj transmis de tine către mama. Acum, acest mesaj are o altă însemnătate.. Să ai grijă de micuța Teodora de acolo de sus, nașa. Să o ajuți să treacă peste durerea asta și să nu se dea bătută! O să fii pomenită până când o să murim. Toată lumea știe ce suflet mare ai avut și ce mamă specială ai fost care și a dat și ultima respirație pentru binele familiei. Rămas bun…“.

Și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei Ginei Basoc:

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferința și durerea. În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate.  Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete“, a postat ministrul pe Facebook.

Reamintim că un accident feroviar grav a avut loc în gara din Galați, în cursul serii de ieri. O locomotivă a lovit puternic un vagon al trenului de călători la care trebuia cuplată. Accidentul s-a soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor trei.

Persoana care a decedat a suferit nu mai puțin de 5 stopuri cardio respiratoare. Surse spun că femeia ar fi suferit și o fractură de coloană cervicală.

Cine sunt cele patru victime rezultate în urma accidentului?

  • -mecanicul trenului picior accidentat
  • -călătorul descarcerat accidentat la membrul drept inferior
  • -conductoarea a fost în stop cardio-respirator, dar a fost resuscitată
  • -conductorul accidentat la membrul drept superior și traumatism la cap, toți transportați cu SMURD la spital