Dosar penal, după incendiul de la rafinăria Petrobrazi, soldat cu trei victime

Publicat: 01 mai 2023, 20:01, de Viorela Pitulice, în ECONOMIE , ? cititori
Dosar penal, după incendiul de la rafinăria Petrobrazi, soldat cu trei victime

Poliţia Prahova a deschis un dosar penal, în urma incendiului soldat cu trei victime care a avut loc, luni după-amiază, la rafinăria Petrobrazi, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni.  

Anchetatorii fac cercetări pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.

În accident au fost implicate două persoane, care au suferit arsuri prin flacără, una dintre ele pe circa 72% din suprafaţa corporală, iar cealaltă pe aproximativ 15% din corp.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova a comunicat că la locul solicitării au fost găsite trei victime. Este vorba de un bărbat de 59 de ani, care are arsuri de gradul III-IV, prin flacără, pe aproximativ 72% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene superioare, acesta fiind preluat de elicopterul SMURD şi dus la Spitalul Floreasca.

De asemenea, un alt bărbat, de 55 de ani, are arsuri de gradul II-III, prin flacără, pe circa 15% din corp şi a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

În același timp, un al treilea, un bărbat de 60 de ani, are traumatism la un picior, dar a refuzat, însă, examinarea şi transportul la spital.

Luni, a avut loc un incendiu în cadrul rafinăriei Petrobrazi în jurul orei 15.00. Un fum gros s-a putut vedea minute bune peste Ploiești.

”Astăzi, în jurul orei 15.00, un incendiu a avut loc în cadrul rafinăriei. Incendiul a fost stins. În urma incidentului, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, două dintre ele fiind transportate la spital. Echipa de răspuns la situaţii de urgenţă a companiei a fost mobilizată, a coordonat operaţiunile de asistenţă şi este în contact cu toate autorităţile relevante. Menţionăm că rafinăria se află în prima săptămână a unui proces de revizie a cărui durată este de şase săptămâni”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.