Deși vaccinarea este opțională, Spania va întocmi un registru cu persoanele care refuză imunizarea

Publicat: 28 dec. 2020, 20:32, de Ziarul Puterea, în Internațional , ? cititori
Deși vaccinarea este opțională, Spania va întocmi un registru cu persoanele care refuză imunizarea

Spania a anunțat că va întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea și vor oferi tuturor statelor acces la acesta. Totuși, numele persoanelor care nu vor să se imunizeze nu vor fi făcute publice, a anunțat ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa.

Ministrul a explicat că în registrul pe care îl vor întocmi vor fi trecute persoanele cărora li s-a propus vaccinarea, dar care pur şi simplu au refuzat.

Registrul nu va fi făcut public şi va fi elaborat „cu cel mai mare respect pentru protecţia datelor”, a explicat oficialul spaniol.

Ultimele cifre arată că în luna decembrie, 28% dintre spanioli erau reticenți la vaccinare, numărul lor fiind în scădere față de noiembrie, când 47% dintre cei chestionați au spus că nu vor să ia vaccinul.

Spania, una dintre ţările europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a început duminică vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Guvernul de la Madrid şi-a stabilit ca ţintă vaccinarea a circa 2,5 milioane de persoane – din categoriile prioritare sau cele mai vulnerabile – până la sfârşitul lunii februarie şi să ajungă până în vară la 15-20 de milioane de persoane vaccinate, dintr-o populaţie totală de circa 47 de milioane de locuitori, scrie Agerpres.