Nicușor Dan: Am dori să cumpărăm Elcen, dar avem nevoie de acordul Guvernului și al Consiliului General

Publicat: 14 ian. 2021, 14:05, de Aurel Drăgan, în Orașul meu , ? cititori
Nicușor Dan: Am dori să cumpărăm Elcen, dar avem nevoie de acordul Guvernului și al Consiliului General

Primăria Capitalei are intenția de a cumpăra Elcen pentru a rezolva problema sistemului de termoficare din București, după cum a anunțat Nicușor Dan, dar este nevoie de acordul Guvernului și al Consiliului general al Capitalei.

„Ne-am exprimat intenția de a cumpăra Elcen. Este un deziderat care a apărut în spaţiul public de foarte mult timp, inclusiv la administraţiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm. Există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei Capitalei. Este nevoie de acordul Consiliului General şi de cel al Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a declarat Nicușor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preluarea ar fi și o modalitate de reducere a datoriilor curente ale Primăriei, care se ridică la 2,5 miliarde lei. În prezent, conturile PMB sunt blocate din cauza acestor datorii, ceea ce face imposibilă plata lucrărilor de investiții. „Aici ne-au adus floricelele și târgurile și companiile municipale”, a spus Nicușor Dan.

Pentru a exemplifica ce înseamnă 2,5 miliarde lei, primarul a declarat că 2.5 miliarde lei este echivalentul realizării metroului din Drumul Taberei, ale podului de la Brăila peste Dunăre sau a construirii a 10.000 de apartamente.

Dan a declarat că dorește ca datoria către ANAF, prin STB, să fie eșalonată și să fie ridicat plafonul de îndatorare. Astfel se va reuși ca, din februarie, să înceapă operaționalizarea marilor lucrări de investiții din București.