Managerul Spitalului „Matei Balș” spune că pavilionul care a luat foc era într-o stare bună: Instalația fusese verificată recent

Publicat: 01 feb. 2021, 11:26, de Mădălina Bălăceanu, în Sănătate , ? cititori
Managerul Spitalului „Matei Balș” spune că pavilionul care a luat foc era într-o stare bună: Instalația fusese verificată recent

Managerul Spitalului „Matei Balș”, Maria Nițescu, a declarat că instalațiile electrice din pavilionul care a luat foc au fost verificate recent, în perioada 25-27 ianuarie, de aceea nu își explică cum a izbucnit incendiu care a omorât șapte oameni.

Întrebată dacă are vreo ipoteză despre cauze, Nițescu a răspuns:

„Situația acestui pavilion era foarte bună din punctul de vedere al instalațiilor, deși clădirea e foarte veche. Instalațiile au fost schimbate în totalitate, există contracte de mentenanță – verificare a acestor instalații. Instalația electrică e verificată lunar în toate clădirile din Institut de către o firmă autorizată. În secția cu incendiul, în perioada 25-27 ianuarie 2021. În procesele verbale scrie clar ce a fost înlocuit sau reparat în fiecare salon în parte”, a declarat managerul Institutului „Matei Balș” din București.

Cât despre instalația de oxigen, medicul spune că a fost pusă în funcțiune în luna decembrie 2020.

„A fost gândită tocmai pentru a elimina în totalitate tuburile de oxigen folosite la începutul pandemiei. Nevoia de oxigen a crescut de peste 20 de ori în Spital. Acest pavilion are prize de oxigen pentru fiecare pat, în toate saloanele, la toate etajele”, a explicat aceasta.

Ea spune că în saloane nu mai sunt tuburile de oxigen.

„Nu, oxigenul vine pe o țeavă care este pusă în plinta din perete, unde există și restul circuitelor. În aceste condiții chiar nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat.

De când am preluat funcția de manager, principalele mele griji au fost utilizarea oxigenului și căldura.”, spune Maria Nițescu, într-un interviu acordat Spotmedia.