Premierul, despre neregulile din spitalele din România: Mă intereseaza să vad ce s-a implementat dupa tragedia de la Piatra Neamţ

Publicat: 01 feb. 2021, 11:02, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Premierul, despre neregulile din spitalele din România: Mă intereseaza să vad ce s-a implementat dupa tragedia de la Piatra Neamţ
Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, referindu-se la neregulile descoperite de ISU în secțiile ATI, că îl intereseaza mai mult să vadă ce măsuri s-au implementat după tragedia de la Spitalul Piatra Neamţ.

„După ce voi avea toate concluziile analizelor, vom discuta. E o anchetă în curs si vom vedea ce s-a întâmplat. Mă intereseaza mai mult să vad ce s-a implementat dupa tragedia de la Piatra Neamţ”, a declarat premierul.

În urma controalelor efectuate de ISU în secțiile ATI din spitalele din țară au fost descoperite mai multe nereguli. Multe dintre unitățile spitalicești din România nu au autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, în spitale există instalaţii de detectare şi semnalizare a incendiilor care sunt nefuncţionale.

Aceste nereguli au fost descoperite inclusiv la  Instititul Matei Balş, acolo unde vinerea trecută a izbucnit un incendiu în urma căruia au murit șapte oameni.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat sâmbătă măsuri urgente pentru ca tragedii precum cele la Institutul Matei Balş, de vineri, sau Piatra Neamţ, de la jumătatea lui noiembrie 2020, să nu se repete.