Acesta e un test pentru războiul biologic?

Publicat: 15 aug. 2020, 00:37, de Eliza Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Acesta e un test pentru războiul biologic?

„Când analizez situația actuală, înțeleg că este un test pentru războiul biologic”. Astfel s-a exprimat profesorul Leonid Roshal, președintele Institutului de Cercetare pentru Chirurgie Pediatrică, intervievat fiind de revista „Forbes”.

„Nu spun că acest virus a fost creat de om, dar acesta este un test al puterii sistemului sanitar, inclusiv al apărării biologice a țării”, a subliniat Roshal. În Uniunea Sovietică, „sistemul de apărare biologică era la nivel înalt, iar chinezii l-au copiat pentru a-l construi pe al lor”, a amintit Leonid Roshal în „Forbes”.

Lumea nepregătită

Potrivit cunoscutului expert rus, odată cu urgența sanitară, a devenit clar pentru toți că lumea „nu numai că nu era pregătită pentru o pandemie”, dar nici „pentru o epidemie”. Toate țările au suferit din cauza lipsei de „măști și costume de protecție la declanșarea epidemiei. Iar medicii, ca și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au tratat oamenii fără echipamentul de protecție adecvat”, potrivit lui  Roshal.

Profesorul, care își ia toate măsurile de precauție și poartă mască, este totuși împotriva isteriei infecției: „Există riscuri peste tot și trebuie amintit acest lucru. Trebuie să trăim în pace. Sunt împotriva isteriei. Umanitatea nu va muri din cauza coronavirusului. Ea a mai suferit de variolă, holeră, ciumă și multe alte boli”.

„Chinezii au muncit foarte eficient și organizat. Italienii s-au dovedit mai puțin adaptați acestei situații. Acolo s-au înregistrat cifre teribile: până la 900 de persoane mureau în fiecare zi. Aceasta este o tragedie. Îmi pare foarte rău, iubesc foarte mult Italia și italienii. Nemții au făcut o treabă bună”, a afirmat Leonid Roshal, vizavi de “comportamentele” la vreme de pandemie.