Vremea o ia razna în ultimul weekend de primăvară. Temperaturi de iulie la finalul lunii mai

Publicat: 23 mai 2024, 20:44, de Corina Oprea, în METEO , ? cititori
Vremea o ia razna în ultimul weekend de primăvară. Temperaturi de iulie la finalul lunii mai
Vremea o ia razna în ultimul weekend de primăvară. Temperaturi de iulie la finalul lunii mai

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologi au emis o nouă prognoză meteo pentru ultimul weekend de primăvară. Temperaturile din aceste zile vor fi mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Vorbim despre valori specifice lunii iulie, la pragul caniculei. Cum va fi vremea.

Temperaturi extreme în ultimul weekend de primăvară

După ce vremea a fost extrem de capricioasă în ultimele zile, weekend-ul se anunță a fi unul extrem de călduros. Conform specialiștilor ANM, temperaturile în acest weekend vor ajunge chiar și la 30 de grade celsius.

Elena Mateescu, directorul general ANM, a precizat că vremea începe să se încălzească în toată țara. În ultimul weekend de primăvară, termometrele vor indica temperaturi specifice lunii iulie, inclusiv în Capitală.

„Este posibil să avem probabilitate destul de ridicată ca weekend-ul să fie caracterizat de temperaturi în cea mai mare parte a țării, între 20 până la 29 grade Celsius, cu 27-28 de grade, inclusiv în Capitală.

O vreme în general frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării, însă doar izolat, în partea de vest și la munte posibile averse de scurtă durată”, a declarat Elena Mateescu, directorul general ANM, pentru Antena 3 CNN.

În perioada 27 mai – 3 iunie, temperatura medie a aerului se va situa în jurul normelor climatologice caracteristice acestui interval. În vest, nord și pe alocuri în centru, valorile termice ar putea fi ușor mai ridicate decât media normală pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi sub media obișnuită în majoritatea regiunilor, cu un deficit mai pronunțat în zonele de deal și montane.

Astăzi, însă, este în vigoare un cod galben de furtuni în vestul țării până la ora 23. Sunt așteptate ploi torențiale și cantități de apă de peste 50 l/mp, precum și descărcări electrice în majoritatea zonei vizate.

Cele mai afectate de acest avertisment sunt zonele din centrul, vestul și nordul României. Deși temperaturile din sud-est sunt mult mai ridicate decât cele normale, tot vor cădea precipitații spre seară. Potrivit ANM, joi, cade și grindină în jumătatea de vest a țării.