VIDEO Peste 20.000 de persoane au semnat o petiție prin care să interzică o reclamă în care apar doi bărbați gay

Publicat: 21 feb. 2021, 08:30, de Andreea Borcilă, în Internațional , ? cititori
VIDEO Peste 20.000 de persoane au semnat o petiție prin care să interzică o reclamă în care apar doi bărbați gay

În acest moment, aproape 27.000 de persoane au semnat o petiție prin care vor să interzică o reclamă a unei companii producătoare de ciocolată din Marea Britanie. În imagini, se vede cum doi bărbați gay consumă același ou de ciocolată, aproape sărutându-se.

„Este o imagine în urma căreia mulți dintre consumatori s-au plâns că este dezgustătoare, dar și descurajantă. Inclusiv membri ai comunității LGBT și-au exprimat, de altfel, nemulțumirea față de această reclamă”, scrie în petiție.

„Dacă acel cuplu ar fi fost heterosexual, reclama ar fi fost probabil interzisă, având în vedere natura sexuală explicită a sărutului. În plus, compania producătoare este conștientă de semnificația religioasă a Paștelui. Prin urmare, încearcă să-i ofenseze pe creștini în apropierea celei mai importante sărbători din an”.

„Pentru cei care nu știu, oul de ciocolată umplut cu cremă, de la compania Cadbury, a devenit o parte sinonimă cu sărbătorile pascale în Marea Britanie, produsul fiind apreciat de către copii. Expunerea copiilor la un conținut neadecvat constituie o formă de neglijență din partea producătorului”, se mai arată în petiție.

Compania britanică Cadbury a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare de când a apărut produsul pe piață, făcând referire la toate persoanele, indiferent de rasă ori gen, care au consumat ouăle umplute.

https://youtube.com/watch?v=MfykcmIAwx4