Elon Musk anunță baterii de 400 Wh/kg pentru mașini electrice „probabil în trei – patru ani”

Publicat: 25 aug. 2020, 14:48, de Robert Stan, în Business , ? cititori
Elon Musk anunță baterii de 400 Wh/kg pentru mașini electrice „probabil în trei - patru ani”
Tesla baterii mașini electrice Elon Musk

Directorul executiv al Tesla Inc, Elon Musk, anunță că firma sa ar putea produce baterii pentru mașini electrice cu o densitate mai mare cu 50% decât în prezent majorând astfel autonomia.

Elon Musk, șeful Tesla Inc. a scris pe Twitter un mesaj pe care fanii săi îl interpretează deja ca pe o promisiune. Bateria de „400 Wh/kg cu ciclu de viață ridicat, produsă în masă (nu doar în laborator) nu este departe. Probabil în 3 – 4 ani”, a anunțat carismaticul antreprenor. Pe înțelesul tuturor, Musk vorbește despre o bateria a cărei densitate este aproape dublă față de cele din ziua de astăzi.

Pentru a înțelege cât de avansat este produsul despre care vorbește șeful Tesla trebuie menționat că densitatea energetică a bateriilor „2170” produse de Panasonic și aflate în dotarea Modelul 3 este de aproximativ 260 Wh/kg. Prin urmare, o baterie de 400 Wh/kg ar putea duce la o autonomie mult mai mare decât cea de 400 km a Telsa Model 3.

Anterior, Panasonic a anunțat că intenționează să crească densitatea energetică a celulelor bateriei originale „2170” pe care o furnizează Tesla cu 20% în cinci ani.

Tesla lucrează de asemenea cu compania contemporană Amperex Technology Ltd din China (CATL) pentru a lansa o nouă baterie cu costuri reduse și durată lungă de viață. Aceasta ar putea fi disponibilă de anul viitor în dotarea vehiculelor Model 3 vândute pe piața chineză.

Tesla a anunțat organizarea evenimentului „Battery Day” pe 22 septembrie, moment în care sunt așteptate mai multe anunțuri ale companiei privind viitorul mașinilor electrice.