Bonus de zeci de mii de euro pentru tinerii care se înrolează în armată
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2024/10/4015246c-dbd4-4076-944b-3de01c580f2f_4ea617ac-1.jpg)
Bonus consistent pentru tinerii ucraineni care aleg să se înroleze în armată, motivul fiind numărul mic de soldați care luptă pe front. Cu toate că, inițial, și-au exprimat interesul pentru armată 10.000 de tineri, în realitate s-au înscris doar 500.
Bonus de 20.000 de euro pentru curajoșii care se înscriu în armată
Autoritățile ucrainene încearcă să-i convingă pe tinerii sub 25 de ani să lupte pe front cu noi bonusuri. Aceștia pot beneficia de 20.000 de euro, credite ipotecare cu 0% comision și un contract scurt de un an. Se pare că strategia dă roade, fiind deja 1.500 de bărbați care urmează să se alăture trupelor trimise în războiul cu Rusia, conform The Guardian.
Printre aceștia se numără și Luntik, un tânăr în vârstă de 20 de ani. El a fost recrutat pentru Brigada 92 și a rămas orfan de la o vârstă fragedă. Luntik și-a pierdut un frate în luptele de lângă Bahmut, la începutul războiului. Cu toate acestea, tânărul susține că nu se teme de moarte, spunând că vrea să-și răzbune fratele.
„Nu sunt aici doar pentru a-mi răzbuna fratele. Când hoțul vine la tine acasă și ți-e teamă că ți-ar putea face rău sau că ți-ar putea ucide soția, vei lua măsuri și, dacă este necesar, vei ucide hoțul”, a explicat Luntik, conform Digi24.
Și Volodimir, un tânăr de 22 de ani, se află printre noii recruți. A fost DJ, între 16 și 18 ani, după care a lucrat o scurtă perioadă în construcții. Din dorința de a face dreptate, el a încercat să se alăture Brigăzii a treia de asalt, dar a fost convins să renunțe.
„Dacă copiii mei mă vor întreba într-o zi: «Tată, ce ai făcut în timpul războiului?» Vreau doar să am un răspuns adecvat pentru ei. Vreau să înțeleagă că mi-am apărat țara, la fel ca părinții noștri”, a spus Volodimir.
Vezi și: Explozii la o bază militară din Rusia: două localități evacuate; alerta maximă e în vigoare
Vârsta minimă pentru recrutare la începutul războiului
Pe linia frontului de astăzi, soldatul ucrainean tipic este mult mai în vârstă, adesea între 40 și 50 de ani. În primii doi ani de război, vârsta minimă pentru potențiala recrutare era de 27 de ani, iar cea maximă de 60 de ani. Aceasta a fost coborâtă la 25 de ani, dar administrațiile Biden și Trump au făcut presiuni pentru ca a fi chiar și la 18 ani.
Se estimează că forțele armate ale Rusiei și Ucrainei au dimensiuni aproximativ similare. Însă, Kremlinul poate apela la un număr mult mai mare de persoane, în special din regiunile mai sărace ale țării.
Populația Rusiei, de 140,8 milioane de locuitori, este de aproximativ patru ori mai mare decât cea rămasă în Ucraina, de 35,6 milioane, mai menționează sursa citată.