Țara care renunță definitiv la vaccinarea cu AstraZeneca

Publicat: 14 apr. 2021, 17:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Țara care renunță definitiv la vaccinarea cu AstraZeneca

Danemarca va înceta să administreze vaccinul COVID-19 al AstraZeneca în totalitate, după apariția multor cheaguri de sânge, relatează Reuters.

Decizia a fost luată „după raportarea unor cazuri grave de formare de cheaguri de sânge la persoane care au fost vaccinate cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca“, anunța Agenţia Naţională de Sănătate.

Măsura va întârzia cu câteva săptămâni campania de vaccinare. Fără vaccinurile de la Johnson & Johnson și AstraZeneca, experții avertizează că programul de vaccinare din Danemarca ar putea să nu fie finalizat înainte de sfârșitul anului.

Organul de supraveghere a drogurilor din Uniunea Europeană a declarat săptămâna trecută că a găsit o posibilă legătură între vaccin și cazuri foarte rare de cheaguri de sânge, dar a spus că riscul de a muri din cauza COVID-19 este „mult mai mare” decât riscul de mortalitate prin efecte secundare rare.

Danemarca a suspendat temporar vaccinarea cu AstraZeneca din 11 martie, iar în această săptămână urma să decidă dacă va continua imunizarea cu acest ser, după ce țara descoperise o legătură între vaccin și apariția cheagurilor de sânge.

Citește și: