Nici în 2021 nu vom avea 1.000 km de autostradă. Câți km de șosea la patru benzi vom avea în acest an

Publicat: 20 apr. 2021, 08:45, de Mariana Chirila, în News , ? cititori
Nici în 2021 nu vom avea 1.000 km de autostradă. Câți km de șosea la patru benzi vom avea în acest an

Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, taie panglica pentru numai 24 km de autostradă în acest an.

Oficialii din Transporturi și CNAIR se întrec în anunțuri privind semnarea contractelor pentru mai multe studii de fezabilitate, construcția unor drumuri expres și diverse porțiuni din autostrada Transilvania.

Nimeni nu spune, însă, adevărul: anul 2021 înseamnă sub 30 km de autostradă inaugurați de oficialii din Transporturi. Dacă anul trecut au fost inaugurați puțin peste 60 km de autostradă, iar în 2019 – 43 km de șosea la patru benzi, pentru 2021, românii vor beneficia de încă aproximativ 24 km de șosea la patru benzi.

Potrivit situației proiectelor de infrastructură, prezentată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, doar autostrada Sebeș-Turda se finalizează în acest an.

Mai exact, Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, în lungime de aproximativ 24, 2km, constructor Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme este finalizată în luna august.

„Pe rolul instanțelor de judecată se află două dosare privind contestații ale unor executări silite pentru imobilele necesare execuției lucrărilor”, potrivit unor observații CNAIR.

În prezent, Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere administrează 911 km de autostradă, alți aproximativ 380 km de șosea la patru benzi fiind in construcție.