Era cât pe-aci: Nava SpaceX, la un pas de coliziune cu un obiect neidentificat

Publicat: 26 apr. 2021, 22:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Era cât pe-aci: Nava SpaceX, la un pas de coliziune cu un obiect neidentificat

Nava SpaceX, în colaborare cu NASA, a lansat cu succes patru astronauți pe orbită la bordul unei nave spațiale – SpaceX Crew Dragon.

Comandamentul spațial american a avertizat echipajul de la bordul navei spațiale cu privire la o posibilă coliziune cu un obiect necunoscut după lansarea pe orbită vineri.

Obiectul s-a apropiat atât de mult încât nu a fost timp să calculeze și să execute cu încredere o manevră de evitare, astfel încât echipa SpaceX a ales ca echipajul să-și îmbrace costumele de presiune ca o metodă de precauție”. A declarat purtătorul de cuvânt al NASA, Kelly Humphries.

În cel mai apropiat punct, obiectul a trecut la aproximativ 45 de mile distanță de nava spațială, se arată în raport.

În cele din urmă, „nu a existat un pericol real pentru echipaj sau pentru nava spațială”, a declarat Humphries presei. Crew Dragon Endeavour a ajuns sâmbătă la Stația Spațială Internațională.

A trecut cu bine

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Spațial al SUA, Erin Dick, a declarat pentru Futurism că Pentagonul a notificat NASA cu privire la potențiala coliziune la ora 13:30 EST, la aproximativ șapte ore după lansarea navei spațiale.

După o analiză suplimentară la escadronul de control spațial, s-a stabilit rapid că nu exista nicio amenințare de conjuncție, iar toate la bord sunt în siguranță și nava spațială a trecut cu bine de pericol”, a spus Dick.

Rămân însă numeroase întrebări…

În retrospectivă, a spus Humphries, cea mai apropiată abordare a obiectului se afla la 45 de kilometri de nava spațială – nu departe în marea scară a spațiului, dar suficient de aproape pentru îngrijorare. Humphries a adăugat că „nu exista un pericol real pentru echipaj sau pentru nava spațială”. Endeavour a fost programat să acosteze cu Stația Spațială Internațională pe 24 aprilie. Totul a decurs normal, misiunea având un mare succes, scrie nypost.

Rămân însă numeroase întrebări..