Situație îngrijorătoare în Argeș: Peste 100 de persoane au ajuns la SJU Piteşti după ce au fost muşcate de căpuşe

Publicat: 24 iun. 2021, 13:45, de Mădălina Bălăceanu, în Sănătate , ? cititori
Situație îngrijorătoare în Argeș: Peste 100 de persoane au ajuns la SJU Piteşti după ce au fost muşcate de căpuşe

Peste 100 de persoane au ajuns în ultimele luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti după ce au fost muşcate de căpuşe, au anunţat, joi, reprezentanţii unităţii medicale.

„De la începutul primăverii şi până în prezent, peste 100 de persoane s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe (…), pentru a solicita sprijinul specialiştilor în vederea extragerii căpuşelor. Din fericire, în niciunul dintre cele 119 cazuri înregistrate din martie şi până în prezent nu a fost necesară internarea, medicii specialişti recomandând tratament adecvat, la domiciliu”, se precizează într-un comunicat al SJU Piteşti.

Medicii recomandă evitarea zonelor cu iarbă sau a zonelor bine înverzite fără îmbrăcăminte adecvată, care să acopere întreaga suprafaţă corporală (pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă). Este indicat să se inspectaze suprafaţa întregului organism pentru depistarea posibilelor muşcături, dar şi pentru posibila prezenţă a căpuşelor la nivelul tegumentelor.

„În situaţia în care este sesizată infestarea cu căpuşă, este necesar să vă deplasaţi la un cabinet medical sau la spital deoarece aici există instrumentarul necesar pentru a se îndepărta adecvat căpuşa, fără a îi rupe capul şi a menţine acolo fracţiuni din aceasta”, se mai menţionează în comunicat.