Florin Cîțu: Sper că anul acesta vom avea o creștere economică de peste 10%

Publicat: 19 iul. 2021, 07:00, de Răzvan Zamfir, în News , ? cititori
Florin Cîțu: Sper că anul acesta vom avea o creștere economică de peste 10%
Florin Citu

Aflat la Cluj Napoca, premierul Florin Cîţu a spus că urmează noi estimări care vor duce creşterea economică aproape de două cifre. Acesta adăugat că speră să se adeverească și să avem o creștere economică de cel puţin 10% anul acest”.

„Anul acesta, primul trimestru, este pemtru prima oară în istorie în ultimii 30 de ani, când creşterea economică se datorează în totalitate investiţiilor, nu a mai fost niciodată aşa ceva. Am schimbat paradigma, am arătat că prin investiţii poţi să dezvolţi România”, a declarat Florin Cîţu la conferinţa de alegeri a PNL Cluj.

De altfel, premierul speră că, în acest an, creşterea economică va depăşi 10%. Rezultatele economiei din primul trimestru dau dreptul la speranțe, dar dacă creșterea PIB nu se simte în buzunarul cetățenilor, va fi degeba.

„Ştiţi foarte bine: creşterea economică de anul acesta este estimată a fi cea mai mare din UE, 7,4%. Vă vând un mic secret, urmează alte estimări care vor duce creşterea economică aproape de două cifre. O să avem o creştere anul acesta puternică, sper să se adeverească, să avem o creștere economică de cel puţin 10% anul acesta”, a adăugat premierul.

Acesta şi-a prezentat în cadrul conferinţei de la Cluj echipa de susţinători pentru congresul din 25 septembrie.