USR-PLUS cere demisia lui Cîțu, pentru a rămâne la guvernare

Publicat: 01 sept. 2021, 22:21, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
USR-PLUS cere demisia lui Cîțu, pentru a rămâne la guvernare
Florin Cîțu (sursa Inquam Photos Octav Ganea)

USR-PLUS cere același guvern, aceiași miniștri dar un alt premier, tot din partea PNL. Declarațiile au fost făcute miercuri seară de Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR-PLUS la Camera Deputaților.

Întrebat dacă se așteaptă ca Florin Cîțu să-și dea demisia, Moșteanu a spus că da, în caz contrar Alianța va ieși de la guvernare.

Mă aștept să fie om de stat. Dacă nu și-o dă, Guvernarea va mai dura foarte puțin și va pierde mai mult ca sigur și postul de președinte”, a declarat Moșteanu la Digi24.

Toate portofoliile din Coaliție vor rămâne așa cum au fost negociate în Coaliție. Mi se pare inacceptabil să spui că din cauza lui Stelian Ion nu s-a desființat SIIJ”, a mai spus Moșteanu.

La această oră, USR – PLUS este în ședință pentru a decide cum să reacționeze la anunțul lui Florin Cîțu, care i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Justiției.

„Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Revocarea ministrului Justiției s-a suprapus tensiunilor apărute între USR- PLUS și premier, legate de aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei. Reprezentanții USR – PLUS au spus că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliție și au transmis că nu vor participa la ședință.