Birocrație incredibilă la Ministerul Economiei: Răspunsul unei adrese este semnat de cinci persoane

Publicat: 02 sept. 2021, 12:50, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Birocrație incredibilă la Ministerul Economiei: Răspunsul unei adrese este semnat de cinci persoane
Claudiu Nasui

Patronatele din turism susțin că debirocratizarea in cadrul Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului mult trâmbițată de ministrul Claudiu Năsui nu este decât o lozincă.

„Se urmărește o disipare a sarcinilor și a responsabilităților angajaților”

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) susține într-o adresă către Ministerul Economiei că ministrul Claudiu Năsui și echipa sa „din incompetență, ori în mod intenționat se refuză sistematic modificarea legislației care a devenit o „frână” în desfășurarea activității operatorilor economici”, iar „debirocratizarea în cadrul Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului nu a fost făcută, – este o lozincă!”.

Totodată, patronatele din turism atrag atenția că ministrul Claudiu Năsui „urmărește o disipare a sarcinilor și a responsabilităților angajaților din cadrul autorității publice centrale responsabile în domeniul turismului”, fapt pentru care „Ministrul a mandatat mai mulți secretari de stat, pentru realizarea atribuțiilor autorității publice centrale responsabile în domeniul turismului, ajungându-se astăzi în mod discreționar să se discute cu patronatele, mediu de afaceri în funcție de anumite grupuri de interese care sunt mai mult sau mai puțin agreate de conducerea MEAT”.

Documentele ministerului se plimbă zilnic 20-30 de km prin București

Dar, ceea ce este de domeniul incredibilului este modul de circulație al documentelor ministerului între departamente și direcții, mai ales la Departamentul de Turism care își desfășoară activitatea într-o clădire din nordul Capitalei și nu sediul de pe Calea Victoriei.

La ora actuală, „un răspuns la o adresă are cel puțin 5 semnături-referent, șef serviciu, director eventual director general, eventual secretar de stat, iar documentele se plimbă  între direcțiile și birourile din sediul din str. Promoroacă și conducerea ministerului din sediul, Calea Victoriei, aproximativ 20-30 km”.

Astfel, zilnic o mașină a instituției sau mai multe se deplasează din nordul Capitalei până pe Calea Victoriei cum documente ale departamentului de turism.