A patra ședință la Parlament pentru prezentarea moțiunii. Orban: Voi comunica moțiunea Guvernului indiferent dacă va fi sau nu cvorum

Publicat: 07 sept. 2021, 09:16, de Mădălina Bălăceanu, în ESENȚIAL , ? cititori
A patra ședință la Parlament pentru prezentarea moțiunii. Orban: Voi comunica moțiunea Guvernului indiferent dacă va fi sau nu cvorum
Parlamentul reunit (INQUAM_Photos_George_Calin)

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc marți din nou, la ora 11.00, pentru a lua o decizie în privinţa moţiunii de cenzură iniţiate de USR PLUS.

Este a patra reuniune de acest fel convocată în ultimele zile, după ce anterioarele nu au avut cvorum pentru luarea unei decizii. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a declarat că va comunica moțiunea Guvernului „indiferent dacă va fi sau nu cvorum”.

„În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, care are obligaţia de a prezenta moţiunea de cenzură în Birourile permanente reunite şi de a comunica Guvernului, voi mai convoca o reuniune a Birourilor permanente reunite, după care voi comunica Guvernului, indiferent dacă va fi sau nu cvorum. Mă voi consulta cu colegii din Birourile permanente pentru a convoca la o oră potrivită, astfel încât să putem să avem cvorum şi să putem derula procedurile constituţionale şi legale”, a anunțat luni preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Şedinţe ale Birourilor permanente reunite au mai avut loc vineri seara, sâmbătă şi luni, dar nu a fost întrunit cvorumul necesar. Ele au fost convocate pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.