Kelemen Hunor: USR PLUS a legitimat AUR, o greșeală uriașă. Dacă am fi semnat noi o moțiune cu Vadim Tudor?

Publicat: 08 sept. 2021, 14:07, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori

Kelemen Hunor, vicepremier și președintele UDMR a declarat la Digi 24 că asocierea USR PLUS cu AUR nu este acceptabilă și va avea consecințe pe termen lung.

USR PLUS a legitimat AUR. A fost o greșeală uriașă. Nucleul dur, sectanții lor nu sunt afectați de această colaborare, nici într-o parte, nici în alta, pentru că se potrivesc, sunt antisistem. Dar pe termen lung vor fi consecințe. Vrei, nu vrei. Să semnezi o moțiune de cenzură spunând că scopul scuză mijloacele și scopul sfânt e să îl dăm jos pe Cîțu, nu e ok” a afirmat Kelemen Hunor.

Vă dați seama dacă noi am fi semnat vreodată o moțiune cu Vadim? Nu se poate. Sunt niște limite peste care nu ai voie să treci, din punctul meu de vedere. Ai ridicat AUR-ul și dacă ai colaborat o dată, nimeni nu te va crede că nu vei colabora din nou”, a mai susținut președintele UDMR.

Florin Citu Guvern (Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)
Florin Citu Guvern (Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)

Constituțional nu există o problemă cu funcționarea guvernului

Kelemen Hunor speră ca, după congresele celor două partide, să se poată ajunge la o înțelegere, desi admite că a existat tensiune în coaliție de la bun început. Ar trebui să înțelegem motivul adevărat. Eu nu cred că sunt încă în măsură să vă spun motivul adevărat. Am impresia că e vorba de competiția în anul electoral 2024”, consideră liderul UDMR.

Vicepremierul susține că nu e o problemă cu funcționarea guvernului, pentru că numirea miniștrilor interimari asigură 45 de zile de funcționare normală și până atunci se poate găsi o soluție politică pentru a restabili majoritatea. Sunt și alte soluții, însă niciuna nu este de dorit, a mai declarat Kelemen Hunor: „Un guvern minoritar PNL-UDMR ar fi supus la intervenții din partea Parlamentului. O altă variantă ar fi alegeri anticipate. Nu cred că PSD are vreun interes înainte de alegeri să intre la guvernare. Eu exclud această variantă. ”