Președintele Parlamentului European, David Sassoli, spitalizat din cauza unei pneumonii

Publicat: 20 sept. 2021, 19:25, de Raluca I. Heroiu, în Internațional , ? cititori
Președintele Parlamentului European, David Sassoli, spitalizat din cauza unei pneumonii

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, este internat în spital de miercurea trecută din cauza unei pneumonii.

Sassoli a fost internat la Spitalul Civil din Strasbourg miercuri, 15 septembrie, potrivit unei declaraţii transmise de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

„În urma examenelor medicale necesare a fost diagnosticat cu pneumonie şi pus imediat sub tratament. Starea sa este bună”, se mai menţionează în declaraţie.

Sassoli a fost testat pentru COVID-19, iar rezultatul testelor a fost negativ. Acesta nu a prezidat miercuri sesiunea plenară a Parlamentului European şi nu a asistat la discursul privind starea Uniunii susţinut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Sassoli, un politician socialist italian în vârstă de 65 de ani, a devenit preşedinte al legislativului european în 2019, în urma negocierilor de împărţire a funcţiilor europene după alegerile europarlamentare. Conform înţelegerii făcute atunci între grupurile politice europene, el ar urma să părăsească în ianuarie anul viitor acest post dorit şi de popularii europeni (PPE).