Ofertă de preluare a site-ului de fotografii Pinterest, în valoare de 45 de miliarde de dolari. Cine a făcut-o

Site-ul de fotografii Pinterest a primit o ofertă de preluare în valoare de 45 de miliarde de dolari. Co-fondatorul Pinterest, Evan Sharp, și-a anunţat deja planurile de a pleca din companie.

PayPal a făcut oferta de preluare și intenţionează să finanţeze achiziţia în majoritate în acţiuni, potrivit surselor, după cum notează Reuters. Preţul pe acţiune ar reprezenta o primă de 26% faţă de cotaţia de 55,58 dolari pe unitate consemnată de titlurile Pinterest la închiderea tranzacţiilor de marţi.

Reuters mai adaugă că aceasta reprezintă o combinaţie care ar putea semnala apariţia altor combinaţii între companii de tehnologie financiară şi compania de media socială implicate în comerţul electronic. Potrivit analiștilor, PayPal se numără printre căştigătorii mari ai pandemiei, întrucât un număr mai mare de oameni i-au folosit serviciile de plăţi pentru a face cumpărături online şi a plăti online, evitând să iasă din casă.

Sharp se alătură LoveFrom

Ştirile privind posibilul acord au venit la mai puţin de o săptămână după ce co-fondatorul Pinterest, Evan Sharp, a anunţat planurile de a pleca din companie pentru a se alătura LoveFrom, o firmă condusă de Jony Ive, designerul a multe produse importante ale Apple.

Sharp a fondat Pinterest, o platformă de schimb de fotografii, împreună cu Ben Silbermann, care este director general, şi cu Paul Sciarra, care a plecat în 2012.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Portul Constanţa se pregătește pentru noua recoltă: Toate drumurile intens circulate...

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa anunță că, în următoarele două luni, adică până la începerea campaniei de recoltare, toate drumurile intens circulate...

Prefectul de Prahova îi face concurență lui Iulian Dumitrescu la preşedinţia...

Virgiliu Nanu, preşedintele PSD Prahova și prefectul județului, îi face concurență lui Iulian Dumitrescu, acuzat de corupţie şi aflat sub control judiciar, la preşedinţia...