Ultimul summit UE al cancelarului Merkel: Reuniunile Celor 27 „fără Angela sunt ca Roma fără Vatican sau Parisul fără Turnul Eiffel”

Publicat: 22 oct. 2021, 20:45, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Ultimul summit UE al cancelarului Merkel: Reuniunile Celor 27 „fără Angela sunt ca Roma fără Vatican sau Parisul fără Turnul Eiffel”

Liderii europeni i-au rezervat un moment de ovații, în picioare, cancelarului german Angela Merkel la summit-ul de la Bruxelles, al 107-lea la care participă și ultimul, după 16 ani aflată la putere, anunță AFP din surse europene, informează Agerpres.

Sper că nu vă veţi supăra pentru această ceremonie prilejuită de ultimul dumneavoastră summit„, i-a transmis Charles Michel, preşedintele Consiliului European. Reuniunile Celor 27 „fără Angela sunt ca Roma fără Vatican sau Parisul fără Turnul Eiffel„, a adăugat acesta.

Plecarea dumneavoastră de pe scena europeană ne marchează din punct de vedere politic, dar ne umple şi de emoţie. Sunteţi un monument„, a mai spus Charles Michel, salutând „înţelepciunea” cancelarului, care le va lipsi europenilor „în special în perioadele delicate”.

Responsabilii europeni i-au oferit cancelarului un cadou reprezentând clădirea în care se desfăşoară summiturile europene.

Charles Michel i-a adus un omagiu şi suedezului Stefan Lofven, care va părăsi, în noiembrie, postul de prim-ministru, pe care îl ocupă din 2014.

„Aţi marcat reuniunile noastre prin prezenţa dumneavoastră puternică şi liniştitoare”, i-a spus  Charles Michel politicianului suedez, salutând angajamentul său pentru „progresul social”, potrivit aceleiaşi surse.