A apărut primul test rapid românesc pentru depistarea COVID-19

DDS Diagnostic este, oficial, prima companie din România care produce și comercializează teste rapide pentru diagnosticarea Covid-19 certificate de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru Autotestare – utilizare personală.

Primele Autoteste Antigen din România pentru diagnosticarea SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală și au o acuratețe foarte mare. Tamponul nazal se introduce doar 2-3 cm în nas. Procesul de recoltare este identic cu acela prin care, cu un tampon, „se curăță” interiorul nării, nu irită și nu creează niciun fel de neplăcere persoanei care dorește să se testeze.

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid ușor de folosit și cu acuratețea cea mai ridicată fiind esențială. Experiența DDS Diagnostic în domeniul cercetării medicale și inovarii în sectorul produselor de diagnostic este încă o dată confirmată prin acreditarea și certificarea oficială a produselor sale de diagnostic Covid-19. 

Precizie de peste 98%

„Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susține și ușura procesul de testare în masă și în România, așa cum au făcut și alte țări europene, precum Germania, Franța, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt Educația, Cultura, HoReCa etc. Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu  SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, declară Dana Stan, fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

Testele se pot face fără supraveghere medicală, sunt neinvazive și au precizie e peste 98%.

DDS Diagnostic este prima companie din România care produce si comercializează acest tip de teste, disponibile pentru achiziționare de către publicul larg, online și în rețelele de farmacii și magazinele partenere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...