A crescut numărul americanilor care se identifică ca aparținând comunității LGBTQ

Rezultatele unui sondaj recent arată că tot mai mulți cetățeni americani, în special tineri ai Generației Z, se identifică cu comunitatea LGBTQ.

Potrivit Gallup, o companie americană cunoscută pentru serviciile de analiză și consultanță, există o creștere de la 4.5% (2017) la 5.6% (2021) în ceea ce-i privește pe americanii care se identifică ca fiind persoane bisexuale, transgen, gay sau lesbiene, anunță CNN.

Președintele Campaniei pentru Drepturile Omului, Alphonso David, a declarat că datele confirmă ceea ce susțin avocații de multă vreme: există mai multe persoane LGBTQ în SUA decât reflectă statisticile. Acesta a mai susținut că legislația, care este în favoarea egalității, este un factor declanșator pentru creșterea numărului de persoane LGBTQ.

Tinerii adulți din Gneerația Z, care au vârsta cuprinsă între 18-23 de ani, au reprezentat 15.9% din comunitatea LGBTQ.

Majoritatea americanilor LGBTQ se identifică ca fiind bisexuali

Conform sondajului de opinie, majoritatea americanilor LGBTQ (54.6%) au declarat că sunt bisexuali. Aproape un sfert dintre adulții americani LGBTQ (24.5%) se identifică ca fiind homosexuali, urmat de 11.7% ca fiind persoane lesbiene și 11.3% ca fiind persoane transgen.

În timp ce din ce în ce mai mulți americanii susțin drepturile LGBTQ, printre care și căsătoria între persoane de același sex , lipsesc legislații care ar trebui să combată discriminarea.

Președintele Campaniei pentru Drepturile Omului a subliniat că adoptarea Legii egalității – un proiect de lege care ar proteja comunitatea LGBTQ în viața publică – ar putea fi un prim pas important.

Anul trecut, Legea egalității a fost adoptată în Camera Reprezentanților a SUA, dar nu a fost preluată de Senat. Proiectul a fost reintrodus în Camera Reprezentanților săptămâna trecută.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...