A doua doză pentru cei vaccinați anti-COVID cu Johnson & Johnson

Oamenii care au primit vaccinul Johnson & Johnson ar putea avea nevoie de un rapel cu un vaccin ARNm al Pfizer/BioNTech sau Moderna. Acest lucru va fi necesar din cauza răspândirii masive a variantei Delta a coronavirus, informează experții în boli infecțioase din SUA.

Discuțiile în acest sens au la bază îngrijorările în privința gradului de protecție oferit de vaccinul J&J în fața variantei noi Delta a COVID-19 care a fost descoperită pentru prima oară în India și care circulă în prezent pe scară largă în multe dintre țări.

Delta este asociată și cu o formă mai severă care ar putea să devină versiunea dominantă a COVID-19 în Statele Unite ale Americii, avertizează directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

La moment nu există date care să arate cât de eficient este vaccinul J&J în potriva noii variante, dar cu toate acestea studii din Marea Britanie arată că două doze din vaccinurile Pfizer / BioNTech sau AstraZeneca (AZN.L) sunt semnificativ mai eficiente decât una singură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...