A doua doză pentru cei vaccinați anti-COVID cu Johnson & Johnson

Oamenii care au primit vaccinul Johnson & Johnson ar putea avea nevoie de un rapel cu un vaccin ARNm al Pfizer/BioNTech sau Moderna. Acest lucru va fi necesar din cauza răspândirii masive a variantei Delta a coronavirus, informează experții în boli infecțioase din SUA.

Discuțiile în acest sens au la bază îngrijorările în privința gradului de protecție oferit de vaccinul J&J în fața variantei noi Delta a COVID-19 care a fost descoperită pentru prima oară în India și care circulă în prezent pe scară largă în multe dintre țări.

Delta este asociată și cu o formă mai severă care ar putea să devină versiunea dominantă a COVID-19 în Statele Unite ale Americii, avertizează directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

La moment nu există date care să arate cât de eficient este vaccinul J&J în potriva noii variante, dar cu toate acestea studii din Marea Britanie arată că două doze din vaccinurile Pfizer / BioNTech sau AstraZeneca (AZN.L) sunt semnificativ mai eficiente decât una singură.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole