”A fi homosexual nu este o infracțiune”, spune Papa Francisc

Papa Francisc a reafirmat poziția Bisericii Catolice care nu trebuie să fie ostilă cu persoanele gay.

„A fi homosexual nu este o infracţiune”, a spus papa Francisc, precizând că unii episcopi catolici care susţin legi ce incriminează sau discriminează persoanele LGBTQ greşesc, informează Agerpres.

Nu este pentru prima dată când suveranul pontif exprimă și cere toleranță față de persoanele gay.

”Cine sunt eu să judec?”,  a răspuns papa în 2013, la scurt timp după ce a devenit suferan pontif, în legătură cu homosexualii catolici.

De altfel, poziția papei Francisc i-a atras numeroase critici. Una dintre acestea, de dată recentă vine din partea regretatului cardinal australian George Pall, autor al unei note anonime publicate pe blogul său anul trecut, potrivit jurnalistului italian Sandro Magister.

Autorul  acestei note descrie pontificatul papei Francisc drept o ”catastrofă”. La aceasta, papa Francisc a declarat: ”Singurul lucru pe care îl cer este să o facă în fața mea, pentru că așa evoluăm cu toții”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...