A fost găsită Planeta ROZ

Este de mărime similară cu cea a lui Jupiter, dar e mult mai masivă, iar culoarea ei roz se datorează faptului că a fost formată recent, după cum notează cei de la NASA.

Planeta descoperită de NASA, GJ 504b, seamănă cu o imensă bilă de gumă de mestecat, de culoare roz. Este de aproape 4 ori mai masivă ca Jupiter şi are o temperatură de 460 de grade Fahrenheit (237 de grade Celsius), potrivit nasa.gov.

“Orbitează o stea puţin mai fierbinte decât Soarele şi este puţin vizibilă ochiului liber în constelaţia Virgo. Steaua se află la 57 de ani-lumină distanţă, iar cercetătorii estimează că are aproximativ 160 de milioane de ani vechime, bazându-se pe culoarea şi perioada de rotaţie pe care o are”, scriu cei de la NASA, care i-au dedicat planetei roz o postare pe blog.

Și planetele “Super-Puff”

Planetele devin foarte fierbinţi în timpul formării lor, rămânând astfel pentru o perioadă lungă de timp după ce au adunat tot materialul din apropiere. Pot trece câteva sute de milioane de ani până la răcirea unei planete.

Planeta roz se află în continuare în acest proces și aceasta explică, potrivit specialiștilor, culoarea pe care o are.

Planetele parcă desprinse din desenele animate nu reprezintă o preocupare nouă pentru NASA. De exemplu, planetele “super pufoase” (“Super-Puff”) reprezintă o clasa rara de exoplanete tinere ce au densitatea ca vata de zahăr. În Sistemul Solar nu exista acest gen de planete, potrivit NASA. Potrivit unor date adunate de Telescopul Spatial Hubble, planetele “super pufoase” se află în sistemul Kepler 51. Acest sistem de exoplanete ce orbitează în jurul unei stele asemănătoare cu Soarele a fost descoperit în 2012, însă abia în 2014 a putut fi estimată densitatea lor scăzută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...