A fost identificată: Bacteria care a provocat îmbolnăviri misterioase în una din țările lumii

Publicat: 06 sept. 2022, 11:44, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
A fost identificată: Bacteria care a provocat îmbolnăviri misterioase în una din țările lumii

Bacteria legionella se află la originea cazurilor de pneumonie care au ucis într-o săptămână patru persoane în oraşul argentinian Tucuman şi care au intrigat comunitatea medicală, a anunţat sâmbătă ministrul argentinian al sănătăţii, Carla Vizzotti, potrivit AFP.

În total 11 cazuri au fost identificate, toate având legătură cu o clinică privată din acel oraş, notează agerpres.ro. Autorităţile sanitare anunţaseră sâmbătă al patrulea deces, un bărbat de 48 de ani cu comorbidităţi. Înaintea lui au decedat două femei din personalul sanitar al clinicii şi o pacientă în vârstă de 70 de ani care suferise intervenţii chirurgicale.

Din cele zece cazuri iniţiale de îmbolnăvire, opt au fost în rândul personalului sanitar al clinicii. Investigaţiile iniţiale au exclus COVID-19, gripa şi hantavirusul (transmis de rozătoare). În final, analizele efectuate la Institutul Malbran din capitala Buenos Aires au confirmat că este vorba despre bacteria legionella, în prezent efectuându-se alte analize pentru stabilirea sub-tipului bacteriei, suspiciunile îndreptându-se către legionella pneumophila.

Rămâne de asemenea de stabilit sursa contaminării, o ipoteză fiind rezervorul de apă al clinicii.

Bacteria provoacă legioneloza, o infecţie gravă, iar infectarea se poate face pe cale respiratorie sau prin inhalarea bacteriei din apă ori prin aerul condiţionat.