A lăsat în urmă șase soții și 28 de copii: Cum a murit regele poporului zulu

Goodwill Zwelithini, regele venerat al poporului zulu, dar o figură controversată în Africa de Sud, a murit la vârsta de 72 de ani.

Regele nu a murit pur și simplu. Acest lucru s-a întâmplat după mai multe săptămâni de spitalizare din cauza unor complicaţii. Nu, nu complicații legate de Covid, ci de diabet.

Rege fără putere, Goodwill Zwelithini exercita totuşi o influenţă asupra a milioane de persoane ale acestui grup etnic, cel mai mare din ţară, jucând un rol în principal spiritual şi ceremonial, potrivit BBC.

Ce a lăsat în urmă

Zwelithini a lăsat în urmă șase soții și 28 de copii. Nu se știe în acest moment care dintre cei 28 de copii ai săi va urca pe tron…

Pe parcursul celor 20 de ani de domnie, el a declanşat deseori scandaluri, precum atunci când a relansat un festival al fetelor virgine sau atunci când i-a calificat pe imigranţii africani „furnici” şi „păduchi”, ceea ce a dus la atacuri xenofobe în ţară.

La vârsta de 23 de ani, Goodwill Zwelithini, mare proprietar de terenuri, a ajuns pe tron în timpul apartheidului, în 1971, după moartea tatălui său.

Poporul Zulu are 11 milioane de oameni și constituie 18% din populația Africii de Sud, dar regele Goodwill Zwelithini avea legături de familie prin căsătorie și cu popoarele Swazi și Xhosa, fiind respectat în mai multe grupuri culturale.

Zwelithini a devenit cunoscut la nivel internațional de-a lungul timpului, călătorind în Occident pentru a promova comerțul și turismul în provincia KwaZulu-Natal.

În Africa de Sud, regii tradiţionali sunt recunoscuţi de Constituţie şi joacă un rol simbolic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...