A lucrat Vladimir Putin ca taximetrist după prăbușirea Uniunii Sovietice?

Președintele rus Vladimir Putin a descris căderea Uniunii Sovietice drept sfârșitul „Rusiei istorice” și a dezvăluit pentru prima dată că a devenit șofer de taxi în timpul crizei economice care a urmat prăbușirii acesteia.

Comentariile liderului de la Kremlin au fost făcute într-un film documentar numit „Rusia, istorie recentă”, difuzat pe 12 decembrie. „A fost o dezintegrare a Rusiei istorice sub numele de Uniunea Sovietică”, a spus Putin despre despărțirea din 1991.

Putin, fost agent al serviciului de securitate sovietic KGB, a mai deplâns în trecut prăbușirea Uniunii Sovietice, pe care a numit-o „cel mai mare dezastru geopolitic al secolului al XX-lea”. Cu toate acestea, ultimele comentarii ale lui Putin pot alimenta speculații cu privire la intențiile sale de politică externă față de Ucraina, o fostă republică sovietică cu o minoritate etnică rusă importantă. Sfârșitul Uniunii Sovietice a dus la o perioadă de instabilitate economică și socială soldată cu sărăcia unei mari părți a populației.

A lucrat ocazional ca șofer de taxi pentru a-și suplimenta veniturile

Putin a reflectat asupra propriei experiențe, spunând pentru prima dată că a lucrat ocazional ca șofer de taxi pentru a-și suplimenta veniturile. „Uneori a trebuit să câștig bani în plus”, a spus Putin. „Vreau să spun, să câștigi bani în plus cu mașina, ca șofer privat. E neplăcut să vorbesc despre asta, să fiu sincer, dar, din păcate, așa a fost”. La acea vreme, multe persoane cu acces la un vehicul lucrau neoficial ca taximetriști.

La începutul anilor 1990, Putin a lucrat în biroul primarului Sankt-Petersburgului, Anatoli Sobchak.

4 COMENTARII

 1. MOSCOVA, 13 dec (Reuters) – Rusia a declarat luni că ar putea fi forțată să desfășoare rachete nucleare cu rază medie de acțiune în Europa, ca răspuns la ceea ce consideră că sunt planurile NATO de a face același lucru.
  Ryabkov a spus că Rusia va fi forțată să acționeze dacă Occidentul refuză să i se alăture într-un moratoriu asupra forțelor nucleare cu rază intermediară (INF) din Europa – parte a unui pachet de garanții de securitate pe care îl caută ca preț pentru dezamorsarea crizei din Ucraina.

  Armele nucleare cu rază intermediară – cele cu o rază de acțiune de 500 până la 5.500 km (310 până la 3.400 mile) – au fost interzise în Europa în temeiul unui tratat din 1987 între liderul sovietic de atunci Mihail Gorbaciov și președintele SUA Ronald Reagan, în ceea ce a fost salutat la acea vreme drept o relaxare majoră a tensiunilor din Războiul Rece. Până în 1991, cele două părți au distrus aproape 2.700 dintre ele.

 2. Putin i-a spus lui Biden că ar dori să se întâlnească față în față, dar se plânge că Rusia este „demonizată”
  Rusia președintelui Vladimir Putin a declarat pentru SUA presedintele Joe Biden că el ar «doresc cu adevărat» să – l întâlnească în persoană , așa cum au fost de acord să dețină mai multe discuții pe fondul tensiunilor asupra cetei acumularea de aproape Ucraina .
  Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Putin i-a spus președintelui SUA că forțele ruse sunt dislocate pe teritoriul țării și nu în Ucraina, adăugând că nu reprezintă o amenințare pentru nimeni.

  Între timp, G7, format din Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Japonia, Canada și SUA, s-a întâlnit în acest weekend la Liverpool și a avertizat Rusia cu privire la consecințe masive și penalități economice dacă Moscova atacă Ucraina, potrivit unui proiect de declarație văzut de Reuters.

  Acest lucru vine în timp ce serviciile de informații americane au evaluat că Rusia va planifica un atac pe mai multe fronturi asupra Ucrainei încă de anul viitor, care să implice până la 175.000 de soldați.

  „Reafirmăm angajamentul nostru neclintit față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și dreptul oricărui stat suveran de a-și determina propriul viitor”, se arată în proiect.

 3. Generalul rus declară că Moscova a plasat un lansator nuclear mobil și o rachetă hipersonică pe fondul amenințării cu o potențială invazie a Ucrainei în 2022
  Armata a desfășurat rachetele nucleare și hipersonice ne amintesc că Moscova nu joacă jocuri la granița de sud. Kievul susține în continuare că președintele rus Vladimir Putin plănuiește să preia Ucraina, în ciuda clarificării.
  Generalul Gerasimov a remarcat că Bulava, un submarin cu rachete balistice cu propulsie nucleară, va face parte dintr-o forță navală însărcinată cu lansarea armelor nucleare. Acestea sunt forțe nucleare modernizate care vor fi eficiente cu utilizarea rachetelor cu distanță lungă pentru a lovi țintele.
  Generalul Gerasimov afirmă că armele hipersonice se pregătesc și toate testele pentru lansatoarele de pe nava Zircon sunt deja făcute cu teste. Tensiunile resimțite între cele două forțe, precum Occidentul și Moscova, sugerează o posibilă invazie a Ucrainei.
  https://www.youtube.com/watch?v=frR1_vETROU&t=1s

 4. Ești gata de război nuclear? Ideea unui război nuclear limitat este o tentație îngrozitoare pentru factorii de decizie politică umbriști: se bazează pe acceptarea unui „rău mai mic” care, în realitate, ar fi deja enorm și promovează o iluzie fatală de control care subminează teama profundă și sănătoasă pe care toată lumea ar trebui să-l facă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...