A murit actorul Robbie Coltrane cunoscut pentru personajul „Hagrid” din filmele Harry Potter

A murit actorul britanic Robbie Coltrane, cunoscut publicului larg mai ales prin intermediul personajului „Hagrid”, din seria de filme Harry Potter. Acesta avea 72 de ani. 

Robbie Coltrane împarte Premiul Guinness Book of Records pentru câștigarea a trei premii Bafta consecutive pentru cel mai bun actor pentru interpretarea lui Fitz din serialul TV Cracker în 1994, 1995 și 1996 cu actorul Michael Gambon, cunoscut pentru rolul profesorului Albus Dumbledore în Harry Potter.

„Probabil că va fi amintit cel mai bine în deceniile următoare ca Hagrid în filmele Harry Potter, un rol care a adus bucurie copiilor și adulților deopotrivă din întreaga lume, provocând un flux de scrisori ale fanilor în fiecare săptămână timp de peste 20 de ani”, a spus agentul actorului.

Născut Anthony Robert McMillan în Rutherglen, Coltrane a fost educat la Glenalmond College, un internat independent a cărui pedeapsă corporală a descris-o drept „violență legalizată”, înainte de a merge la Glasgow School of Art.

Acesta a făcut stand-up, luând pseudonimul Coltrane ca omagiu adus celebrului muzician de jazz John Coltrane, potrivit The Guardian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole