A murit Maica Ecaterina fostă actriță de succes a României

A murit Maica Ecaterina fostă actriță de succes a României. Mulți nu și-o aduc aminte ca actriță, alții da. A avut o poveste de viață ca de film. Măicuțele i-au anunțat moartea cu durere în suflet. 

Cu durere în suflet dar și cu nădejde în mila nemăsurată a lui Dumnezeu, anunțăm că astăzi, 13 noiembrie, la prăznuirea marelui Ierarh, Sf. Ioan Gură de Aur, în zorii dimineții, a trecut la Domnul, iubitoarea de Hristos și multpătimitoarea, maica Ecaterina (Monica Fermo).

Iubitoare de Hristos, pentru că numai o dragoste fierbinte pentru Dumnezeu a putut să o desprindă de dulceața și slava lumii, ea fiind o actriță de succes la vremea respectivă, și să îmbrace haina de nuntă a monahismului, alegând să fie mireasă a iubitului ei Mire, Hristos”, au transmis măicuțele de la Mânăstirea Paltin, acolo unde alesese actrița călugăria.

A murit Maica Ecaterina, după ce a îndurat suferințe cumplite 

După cum au mai transmis măicuțele, mai bine de 30 de ani a îndurat suferințe cumplite în trupul afectat de boala necruțătoare a unei osteoporoze avansate ce au imobilizat-o la pat în jur de 15 ani de zile.

A ales să își petreacă ultimii ani din viață la mănăstirea Petru Vodă Paltin, din dragostea pe care o purta Părintelui Justin Pârvu, cel care i-a fost îndrumător și duhovnic în Domnul, precum și din evlavia față de martirii din temnițele comuniste. A propovăduit, pe cât i-a stat în putință, frumusețea Dumnezeirii descoperită în Biserica Ortodoxă, ea fiind evreică convertită la ortodoxie. Minunile și revelațiile pe care le-a trăit, maica Ecaterina le povestește în celebra ei carte: „Talita Kumi. Inviind pe drumul Damascului”.

Fosta actriță de succes a României a ales calea lui Dumnezeu

„Bunul Dumnezeu să o ierte, să îi primească râvna și jertfa și să o așeze cu drepții întru Împărăția Sa! Înmormântarea va avea loc marți, 15 noiembrie, ora 13.00, la mănăstirea Paltin”, a transmis Mânăstirea Paltin.

Una dintre cele mai apreciate actrițe ale României anilor 70 s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. De mai bine de 30 ani, aceasta renunțase la viața de actriță, alegând calea lui Dumnezeu. Bunicul ei, Iosif Fermo, a fost ziarist la Universul.

Actrița a fost, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase femei din București. După cum a mărturisit chiar aceasta, înainte de a se retrage la o mănăstire din Ierusalim, „viața a însemnat desfrâu”, potrivit botosaneanul.ro.

Maica Ecaterina – Decizia de a se boteza

Actrița mărturisea că decizia de a se boteza a luat-o după mai multe discuții cu cei apropiați și vizite la Mănăstirea Cernica. Botezul l-a primit de la părintele Ilarion Argatu în anul 1986.

După 1990, a devenit călugăriță în Țara Sfântă ca Maica Ecaterina, la Mănăstirea Sf. Maria – Bunica Maicii Domnului. A suferit un infarct după ce în ultimii ani s-a confruntat cu osteoporoza dureroasă. Ea a lăsat în urmă multe mărturisiri de credință, între care și cartea ei, „Talita Kumi. Înviind pe drumul Damascului”, despre care PS Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, scria: „Un veritabil Jurnal al invierii sufletesti. Autoarea, o descedentă din neamul lui David, este o replică feminină a lui Steinhardt. Timidă, dar nu mai puțin fascinantă”.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Opera, ca stil de viață

Opera, capodoperă a muzicii,  transmite atât de multă emoție încât, indiferent dacă a fost vizionată în anii 1800 sau 2024, poate fi considerată cea...
Ce facem cu medicamentele expirate provenite de la populație

Ce facem cu medicamentele expirate provenite de la populație

Medicamentele neutilizate și/sau expirate provenite de la populație sunt colectate de spitale publice sau private, potrivit instrucțiunilor (6226/4 aprilie a.c.) publicate recent în Monitoriul...