A murit Maica Ecaterina fostă actriță de succes a României

A murit Maica Ecaterina fostă actriță de succes a României. Mulți nu și-o aduc aminte ca actriță, alții da. A avut o poveste de viață ca de film. Măicuțele i-au anunțat moartea cu durere în suflet. 

Cu durere în suflet dar și cu nădejde în mila nemăsurată a lui Dumnezeu, anunțăm că astăzi, 13 noiembrie, la prăznuirea marelui Ierarh, Sf. Ioan Gură de Aur, în zorii dimineții, a trecut la Domnul, iubitoarea de Hristos și multpătimitoarea, maica Ecaterina (Monica Fermo).

Iubitoare de Hristos, pentru că numai o dragoste fierbinte pentru Dumnezeu a putut să o desprindă de dulceața și slava lumii, ea fiind o actriță de succes la vremea respectivă, și să îmbrace haina de nuntă a monahismului, alegând să fie mireasă a iubitului ei Mire, Hristos”, au transmis măicuțele de la Mânăstirea Paltin, acolo unde alesese actrița călugăria.

A murit Maica Ecaterina, după ce a îndurat suferințe cumplite 

După cum au mai transmis măicuțele, mai bine de 30 de ani a îndurat suferințe cumplite în trupul afectat de boala necruțătoare a unei osteoporoze avansate ce au imobilizat-o la pat în jur de 15 ani de zile.

A ales să își petreacă ultimii ani din viață la mănăstirea Petru Vodă Paltin, din dragostea pe care o purta Părintelui Justin Pârvu, cel care i-a fost îndrumător și duhovnic în Domnul, precum și din evlavia față de martirii din temnițele comuniste. A propovăduit, pe cât i-a stat în putință, frumusețea Dumnezeirii descoperită în Biserica Ortodoxă, ea fiind evreică convertită la ortodoxie. Minunile și revelațiile pe care le-a trăit, maica Ecaterina le povestește în celebra ei carte: „Talita Kumi. Inviind pe drumul Damascului”.

Fosta actriță de succes a României a ales calea lui Dumnezeu

„Bunul Dumnezeu să o ierte, să îi primească râvna și jertfa și să o așeze cu drepții întru Împărăția Sa! Înmormântarea va avea loc marți, 15 noiembrie, ora 13.00, la mănăstirea Paltin”, a transmis Mânăstirea Paltin.

Una dintre cele mai apreciate actrițe ale României anilor 70 s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. De mai bine de 30 ani, aceasta renunțase la viața de actriță, alegând calea lui Dumnezeu. Bunicul ei, Iosif Fermo, a fost ziarist la Universul.

Actrița a fost, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase femei din București. După cum a mărturisit chiar aceasta, înainte de a se retrage la o mănăstire din Ierusalim, „viața a însemnat desfrâu”, potrivit botosaneanul.ro.

Maica Ecaterina – Decizia de a se boteza

Actrița mărturisea că decizia de a se boteza a luat-o după mai multe discuții cu cei apropiați și vizite la Mănăstirea Cernica. Botezul l-a primit de la părintele Ilarion Argatu în anul 1986.

După 1990, a devenit călugăriță în Țara Sfântă ca Maica Ecaterina, la Mănăstirea Sf. Maria – Bunica Maicii Domnului. A suferit un infarct după ce în ultimii ani s-a confruntat cu osteoporoza dureroasă. Ea a lăsat în urmă multe mărturisiri de credință, între care și cartea ei, „Talita Kumi. Înviind pe drumul Damascului”, despre care PS Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, scria: „Un veritabil Jurnal al invierii sufletesti. Autoarea, o descedentă din neamul lui David, este o replică feminină a lui Steinhardt. Timidă, dar nu mai puțin fascinantă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...