A nins în Egipt de Revelion. Sute români s-au întors acasă fără bagaje VIDEO

Mii de turiști au mers, în acest an, să petreacă Revelionul la plajă, în Egipt, doar că vremea le-a dat bătăi de cap. În loc să stea la plajă, turiștii au avut parte de zăpadă. Ninsorile din prima zi a anului au dat peste cap zborurile din stațiunea Hourghada. 350 de turiști români s-au întors acasă fără bagaje.

Ninsoarea neașteptată din stațiunea egipteană Hourghada, din zilele de 1 și 2 ianuarie, au cauzat probleme operatorilor aerieni. Plecările au fost perturbate. Mii de pasageri care trebuiau să plece din Hourghada au fost mutați pe un terminal încă neterminat, care nu avea pistă pentru bagaje. Printre turiștii afectați s-au numărat și 350 de români, care s-au întors acasă fără bagaje. Pasagerii primului zbor TAROM au fost anunțați despre situația de urgență la puțin timp după decolare, în timp ce persoanele din al doilea zbor au fost înștiințate încă de la poarta avionului.

„S-a blocat tot, s-a închis aeroportul, iar plecările au fost mutate pe un terminal neterminat, care nu avea pistă pentru bagaje. În loc să așteptăm remedierea problemelor de acolo, s-a preferat să decolăm. Oamenii nu mai aveau bani și nu aveam informații despre cât durează blocajul. Azi și mâine toată bagajele vor ajunge la București”, au declarant reprezentanții TAROM pentru Libertatea.

În cazul în care se vor rătăci bagajele, turiștii care și-au încheiat asigurări pentru pierderea bagajului vor fi despăgubiți.

“Nu a fost culpa noastră. Turiștii au completat formularele-standard în astfel de situații. Cel mai simplu e să vină la aeroport să le recupereze, însă, de exemplu, dacă e cineva din Suceava, le vom trimite cu avion acolo”, au completat reprezentanții companiei aeriene.

Egiptul a fost destinația-vedetă a anului 2021, datorită raportului calitate/preț oferit, excelent.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole