A patra zi de grevă, de data asta cu violențe. S-au creat două tabere între angajații STB: cei care protestează și cei care ies pe traseu

Publicat: 23 ian. 2022, 08:12, de Puterea.ro, în Orașul meu , ? cititori
A patra zi de grevă, de data asta cu violențe. S-au creat două tabere între angajații STB: cei care protestează și cei care ies pe traseu

La autobaza Titan, în acest moment, sunt proteste ale angajaților Serviciului de Transport (STB). Au ajuns la autobază în jurul orei 3.30, nervoși că unii șoferi au vrut să iasă pe traseu. Au lovit autobuzele care trebuiau să plece și i-au înjurat pe șoferii de la volan. Forțele de ordine au intervenit și au liniștit protestele. Cu toate acestea, șoferii și vatmanii au spus că vor continua greva până când li se vor rezolva toate cerințele.

Aseară, 68 de șoferi erau pe traseu, în București. În această dimineață, la ora 7:00, erau pe traseele din Capitală 162 de vehicule, dintr-un total programat de 697, din care 82 de tramvaie, 65 de troleibuze şi 15 autobuze.Consiliul de Administraţie al STB a decis ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând de sâmbătă cercetarea disciplinară, în conformitate cu regulamentul intern, să nu-şi producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală, a declarat sâmbătă directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ.

Cei care îi împiedică pe șoferi să iasă pe trasee vor fi cercetați

„Colateral, doresc să precizez că, în urma ultimei analize, şi luând în considerare informaţii din zona publică, orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat – şi acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă. Trebuie să ştim cu toţii şi alt aspect: în condiţiile în care această grevă va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locului de muncă”, a adăugat directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti.

Adrian Criţ a subliniat că există două decizii ale Tribunalului Bucureşti „care constată caracterul ilegal al acestei greve”.