A supraviețuit 24 de zile pe mare doar cu ketchup. Cum a fost salvat

Publicat: 19 ian. 2023, 20:30, de Aura Bănescu, în LIFESTYLE , ? cititori
A supraviețuit 24 de zile pe mare doar cu ketchup. Cum a fost salvat

Un bărbat de 47 de ani, care a naufragiat în Marea Caraibelor a supraviețuit 24 de zile fără mâncare și apă potabilă, înainte de a fi salvat din apele Columbiei. Naugrafiatul a avut la el doar o sticlă de ketchup, pudră de usturoi și cuburi pentru supă.

Viața bate filmul! Dacă am fi văzut un astfel de scenariu într-un film, poate am fi ridicat sprânceana și ni s-ar fi părut exagerat scenariul. Nu este posibil așa ceva! Ei bine, iată că este!

Cum a reușit să supraviețuiască 24 de zile pe mare, fără mâncare și apă, în ciuda furtunilor și a valurilor uriașe? Noroc chior sau ajutor divin?

Povestea dominicanului de 47 de ani a făcut ocolul planetei! Fără cunoștințe de navigație, era pierdut și dezorientat pe mare.

În mai multe rânduri bărbatul a încercat să dea telefoane, dar fără succes, pentru că nu avea semnal. „Nu puteam face altceva decât să stau şi să aştept (…) 24 de zile departe de uscat, fără să vorbesc cu nimeni, fără să ştiu ce să fac sau unde mă aflu. A fost greu, în unele momente mi-am pierdut speranţa, m-am gândit la familia mea”, a povestit el.

„Nu aveam nimic de mâncare, doar o sticlă de ketchup, usturoi pudră şi nişte Maggi (cuburi de supă). Am amestecat totul cu apă pentru a supravieţui timp de 24 de zile”, a povestit Elvis Francois într-o înregistrare difuzată de marina columbiană.

A scris cuvântul „help” – ajutor – pe barcă și într-o bună zi un avion a trecut pe deasupra lui și l-a văzut. „Pe 15 ianuarie, am văzut trecând un avion. Aveam o oglindă şi am început să trimit semnale cu reflexia soarelui, iar când l-am văzut trecând de două ori, am înţeles că mă văzuseră”, a adăugat el.

Marina columbiană i-a sărit rapid în ajutor cu sprijinul unei nave comerciale. Bărbatul a fost predat autorităţilor de imigrare.