A trăit 14 ani în peșteră, de teamă să nu fie prins după ce a furat 24 de dolari

Un bărbat care a furat bani dintr-o benzinărie din China, în 2009, a trăit într-o peșteră, timp de aproape 14 ani, ca să nu fie prins de Poliție.

Liu Moufu, din provincia chineză Hubei, avea 30 de ani când a comis jaful, împreună cu cumnatul său și un alt complice. Potrivit unor rapoarte locale, aceștia au mai furat și două telefoane mobile și o lampă frontală. 

După ce au cheltuit  din „pradă”, pe mâncare și câteva artificii, echivalentul a aproximativ 8,60 dolari, cei trei au împărțit suma rămasă între ei. Fiecare s-a ales cu 32 de yuani (aproximativ 4,60 dolari) și s-au despărțit.

Poliția i-a prins la scurt timp pe complicii bărbatului și i-a arestat. Liu Moufu a aflat de arestarea acestora și, de frică să nu ajungă și el după grati, a căutat un loc unde să se ascundă.

Înconjurat doar de câini

Așa a ajuns să locuiască, înconjurat de câini vagabonzi, într-o mică peșteră aflată la aproximativ 10 kilometri de cea mai apropiată așezare umană.

A reușit să supraviețuiască vânând și căutând mâncare. A recunoscut că a furat, din când în când, legume și carne din vechiul său sat și că s-a întâlnit ocazional cu membrii familiei sale. 

Timp de 14 ani, a reușit să evite să fie prins de poliție. A ratat însă multe evenimente de familie importante, inclusiv înmormântarea tatălui său și nunta fiului său.

Pe 12 februarie, Liu s-a predat autorităților și le-a spus anchetatorilor că dorește să se întoarcă la familia sa și să ducă o viață normală.

Ce riscă bărbatul

Pentru jaful pe care l-a comis în 2009, care a implicat și folosirea de arme, Liu riscă în continuare o pedeapsă între trei și zece ani de închisoare.

Amintim că, împins de sărăcie, un bărbat chinez a îndepărtat asfaltul pe o porţiune de 800 de metri de drum şi l-a vândut, în 2018, unei uzine. Hoţul a acţionat într-o singură noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...