A trăit 14 ani în peșteră, de teamă să nu fie prins după ce a furat 24 de dolari

Publicat: 13 mart. 2023, 07:30, de Florentin Lucaniuc, în Internațional , ? cititori
A trăit 14 ani în peșteră, de teamă să nu fie prins după ce a furat 24 de dolari

Un bărbat care a furat bani dintr-o benzinărie din China, în 2009, a trăit într-o peșteră, timp de aproape 14 ani, ca să nu fie prins de Poliție.

Liu Moufu, din provincia chineză Hubei, avea 30 de ani când a comis jaful, împreună cu cumnatul său și un alt complice. Potrivit unor rapoarte locale, aceștia au mai furat și două telefoane mobile și o lampă frontală. 

După ce au cheltuit  din „pradă”, pe mâncare și câteva artificii, echivalentul a aproximativ 8,60 dolari, cei trei au împărțit suma rămasă între ei. Fiecare s-a ales cu 32 de yuani (aproximativ 4,60 dolari) și s-au despărțit.

Poliția i-a prins la scurt timp pe complicii bărbatului și i-a arestat. Liu Moufu a aflat de arestarea acestora și, de frică să nu ajungă și el după grati, a căutat un loc unde să se ascundă.

Înconjurat doar de câini

Așa a ajuns să locuiască, înconjurat de câini vagabonzi, într-o mică peșteră aflată la aproximativ 10 kilometri de cea mai apropiată așezare umană.

A reușit să supraviețuiască vânând și căutând mâncare. A recunoscut că a furat, din când în când, legume și carne din vechiul său sat și că s-a întâlnit ocazional cu membrii familiei sale. 

Timp de 14 ani, a reușit să evite să fie prins de poliție. A ratat însă multe evenimente de familie importante, inclusiv înmormântarea tatălui său și nunta fiului său.

Pe 12 februarie, Liu s-a predat autorităților și le-a spus anchetatorilor că dorește să se întoarcă la familia sa și să ducă o viață normală.

Ce riscă bărbatul

Pentru jaful pe care l-a comis în 2009, care a implicat și folosirea de arme, Liu riscă în continuare o pedeapsă între trei și zece ani de închisoare.

Amintim că, împins de sărăcie, un bărbat chinez a îndepărtat asfaltul pe o porţiune de 800 de metri de drum şi l-a vândut, în 2018, unei uzine. Hoţul a acţionat într-o singură noapte.