A venit rândul Google: va concedia peste zece mii de angajați

După Amazon și Microsoft a venit rândul Alphabet, compania-mamă a Google, să anunțe că va renunța la 12.000 de angajați, aproximativ 6% din forța de muncă. Sectorul tehnologic se resimte în toată lumea din cauza disponibilizărilor, iar companiile își pun speranțele într-un viitor legat de inteligența artificială (AI), notează Reuters.

Acțiunile Alphabet au crescut cu aproape 4% în tranzacțiile înainte de piață.

Reducerile vin într-un moment delicat pentru compania din SUA, care a fost de multă vreme lider în domenii cheie ale cercetării AI.

Microsoft a anunțat ieri că îngrijorările legate de recesiune îl forțează să renunțe la 10.000 de locuri de muncă, mai puțin de 5% din forța de muncă, și că se va concentra pe să-și îmbunătățească produsele cu mai multă inteligență artificială în viitor. CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, a făcut referire la anunțul Microsoft în mesajul către angajați.

Alphabet s-a confruntat cu „o realitate economică diferită” față de ultimii doi ani, când și-a extins rapid numărul de angajați, decizii pentru care Pichai a spus că își asumă „întreaga responsabilitate”. Pichai a devenit CEO Alphabet în 2019.

Experiențe noi pentru utilizatori

Totuși, a spus el, Google se pregătea „să împărtășească câteva experiențe cu totul noi pentru utilizatori, dezvoltatori și companii”, iar compania are „o oportunitate substanțială în fața noastră prin AI pentru produsele noastre”.

Disponibilizările Alphabet au venit ca urmare a revizuirii priorităților companiei și a dus la concedieri în toate zonele geografice, a spus el. Printre cei care se confruntă cu reduceri se numără recrutorii, personalul corporativ, echipele de inginerie și producție.

În Statele Unite, unde Alphabet a trimis deja un e-mail angajaților afectați, personalul ar primi indemnizație și șase luni de asistență medicală, precum și sprijin pentru imigrare.

În străinătate, notificările de concediere vor dura mai mult din cauza legilor și practicilor locale de muncă, a adăugat Pichai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...