A vrut Kennedy să dezvăluie colaborarea SUA cu extratereștrii? Unde puteți consulta documente legate de asasinarea președintelui SUA

Publicat: 18 dec. 2021, 23:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
A vrut Kennedy să dezvăluie colaborarea SUA cu extratereștrii? Unde puteți consulta documente legate de asasinarea președintelui SUA

Administrația Biden a desecretizat o nouă tranșă de documente referitoare la asasinarea președintelui John F. Kennedy, iar acest fapt este deja de notorietate. Acestea sunt documentele – deocamdată o parte – despre care unii istoricii dar și adepți ai teoriei conspirației susțin că ar putea să facă lumină în cazul care a marcat definitiv nu numai SUA, ci și întreaga omenire.

Potrivit CNN, peste 10.000 de alte documente referitoare la asasinat rămân încă secrete, parțial sau complet. Cercetătorii din domeniu au criticat constant blocarea desecretizării de către agențiile de informații americane, care încă sunt de părere că există informații cu potențial de a fi problematice dacă sunt făcute publice.

Moartea lui John Fitzgerald Kennedy, pe 22 noiembrie 1963, este încă învăluită în mister, iar serviciile secrete americane se pare că se codesc încă să declasifice total documentele ce includ informații esențiale din timpul anchetei ulterioare asasinării fostului presedinte american. Bineînțeles că acest lucru dă naștere la supoziții. Nimic nou: moartea celui mai iubit președinte al SUA generează din 1963 și până în prezent un val de discuții și teorii.

A depozitat documentul într-un seif

Profesorul cercetător istoric Lawrence Merrick este autorul bestsellerului „Killing the Messenger: The Death of JFK„. Lawrence susține că JFK a fost asasinat, nici mai mult nici mai puțin decât pentru a fi împiedicat să dezvăluie date despre extratereștri. „Se pare că anumiți indivizi din guvern, hotărâți să păstreze secretul în privința farfuriilor zburătoare capturate, au decis să-l reducă la tăcere pe președinte”, spune profesorul Merrik, care își bazează afirmațiile asupra nerostitului discurs al lui JFK pe o notiță a acestuia. Se pare că președintele i-ar fi înmânat documentul guvernatorului Texasului, John Connaly, chiar în mașina în care a fost omorât.

Conform Daily Mail, Connaly a trăit tot timpul cu spaima în suflet după acel eveniment. A depozitat documentul pătat de sânge într-un seif și a dispus ca acesta să nu fie deschis decât după moartea sa (care s-a produs în 1993).

Nu după mult timp, documentul cu discursul președintelui american a ajuns în mâinile profesorului Merrick. Pentru a spulbera orice îndoială în privința notițelor, cinci grafologi au autentificat scrisul ca fiind al lui Kennedy. Cercetările au mai scos la iveală faptul că, chiar cu o zi înainte de a se deplasa la Dallas, JFK s-a întâlnit cu predecesorul său, Dwight D. Eisenhower, pentru a se sfătui dacă să dea publicității datele sale despre existența extratereștrilor. Se pare că cei care au ordonat asasinarea lui JFK au considerat că discursul va crea panică. În plus, mai există  ”o pistă” și aceasta vine din partea scriitorului William Lester. Acesta a pus la dispoziția presei o scrisoare trimisă de Kennedy către sediul CIA, în care președintele american le cere oficialilor acestei instituții să vadă documente confidențiale despre OZN-uri. Acest lucru se întâmpla cu 10 zile înainte de a fi asasinat, notează Daily Mail. William Lester a declarat că CIA i-a pus la dispoziție această scrisoare, dupa ce el a invocat libertatea informației, pentru a o folosi ca material în cadrul volumului „A Celebration of Freedom: JFK and the New Frontier„.

Se pare ca JFK era îngrijorat că multe dintre aceste OZN-uri au fost văzute deasupra URSS și că rușii ar putea să le interpreteze ca acte de agresiune din partea americanilor, crezând ca ar avea de-a face cu tehnologiile ale acestora. Actul se referă la „Lancer”, numele de cod al lui JFK. Chiar pe prima pagina, directorul CIA scrie: „Lancer pune unele întrebări despre activitatea noastră și nu putem permite acest lucru. Va rugăm nu transmiteți părerile mai devreme de luna octombrie”

Iată discursul despre care se presupune că a vrut să îl țină Kennedy

„Dragii mei concetățeni, oameni din toata lumea, astăzi intram într-o nouă eră. Copilăria umanității ia sfârșit și se prefigurează o călătorie plină de  provocări. Cetățeni ai Pământului, nu suntem singuri. Dumnezeu, în infinita Sa înțelepciune, a populat Universul și cu alte ființe, la fel de inteligente ca și noi. În 1954, forțele noastre militare au recuperat din deșertul din New Mexico rămășițele unei nave necunoscute. Cercetătorii au spus că vehiculul venea din spaâiu. De atunci, guvernul nostru a luat contact cu creatorii acelei nave extraterestre. Cu toate că ceea ce vă spun pare terifiant și de domeniul fantasticului, vă asigur, ca președinte, că nu aveți de ce să vă temeți. Ei au promis să ajute nația noastră și să învingă inamicii umanității – tirania, sărăcia, bolile și războaiele. Deci, ne sunt prieteni, nu dușmani.

Împreună cu ei vom putea crea o nouă lume. Dar, nu vă pot promite că nu se vor face pași greșiți pe acest drum. Cred însă că suntem stăpâni pe destinul Planetei noastre și ne îndreptăm spre un viitor glorios. În următoarele zile, săptămâni și luni vom învța multe despre acești vizitatori, de ce sunt aici și de ce v-am ascuns prezența lor atâta timp. Vă cer să priviți viitorul nu cu timiditate, ci cu curaj, pentru că putem trai în pace și prosperitate. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Adevăr sau teorie a conspirației, trebuie să recunoaștem că mesajul sună straniu, mai ales privit cu ochii prezentului…

Documentele recent declasificate pot fi consultate aici