Accesarea de fonduri nerambursabile norvegiene. Care sunt pașii pentru a obține bani pentru propria afacere

Te-ai gândit vreodată cum ai putea să obții fonduri nerambursabile pentru proiectul tău? Ai renunțat la idee din start, pentru că nu părea posibil? Dacă aveți răbdare, apelați la o firmă specializată și profesionistă și urmați toți pașii, puteți obține fonduri nerambursabile norvegiene de milioane de euro.

În prezent, sunt bani pentru granturi norvegiene pentru afaceri prietenoase cu mediul. Așadar, dacă aveți idee să produceți diverse lucruri care nu polueză sau care poluează foarte puțin, aveți șanse mari, din start, să vă încadrați la accesarea de fonduri nerambursabile norvegiene.

Unul dintre tipurile de fonduri nerambursabile care pot fi obținute pentru proiecte de mediu sunt Fondurile Norvegiene pentru IMM-uri și Întreprinderi Mari. De exemplu, firma Explocom GK Srl din Lupeni a câștigat o finanțare nerambursabilă de două milioane de euro din fonduri norvegiene pentru producția de bio-cărbuni din deșeuri lemnoase.

Fonduri nerambursabile norvegiene pentru producția de bio-cărbuni din deșeuri lemnoase

Proiectul companiei din Lupeni s-a numit “Circular Economy based Biochar Activation in Romania – CEBAR” (Activarea Bio-cărbunelui bazat pe economie circulară în România), a cărui finanțare a fost posibilă datorită colaborării cu consultanții Centrului de Elaborare Proiecte Unionale – CEPU.

“Inițial pornisem cu realizarea unui alt tip de proiect cu această firmă. Dar după mai multe interacționări cu clientul, printr-un dialog deschis și o analiză complexă, s-a cristalizat ceea ce clientul își dorea de fapt. Astfel am încadrat proiectul în programul cu fonduri norvegiene Business Development, Innovation and SME’s. Acest credit permite dezvoltarea afacerii existente sau a unor proiecte noi prevăzute de program, prin susținerea activității curente sau de investiții. Pe tot parcursul colaborării noastre ne-am adaptat atât la condițiile impuse de caracteristicile și cerințele Ghidului, cât și la ideile și dorințele clientului. Am avut o abordare holistică și integrativă în care am susținut în primul rând nevoia de business și potențialul și strategia de dezvoltare a firmei Explocom G.K. Srl”, spune reprezentanții Centrului de Elaborare Proiecte Unionale (CEPU).

Proiectul a fost depus în septembrie 2020

“După o strânsă colaborare începută în  primăvara anului 2020, proiectul a fost finalizat și depus la jumătatea lunii septembrie 2020. În primăvara/vara anului 2021 proiectul elaborat de noi în cadrul programului Dezvoltarea IMM-uri în România, area Inovare Verde în Industrie, a fost desemnat câștigător, valoarea proiectului fiind de 2,723,392 de euro fără TVA, din care valoarea grantului este de 1,771,000 de euro”, spun reprezentanții firmei care au implementat proiectul.

Granturile norvegiene se accesează până în 2027

Perioada nouă de finanțare pentru granturile norvegiene este 2021-2027. Este foarte important ca, fiecare apelant la fondurile nerambursabile, să-și aleagă un program care se asortează cu competențele și preferințele proprii și nu invers.

Rolul unui consultant este sincronizarea criteriilor de eligibilitate cu șansele maxime de câstig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...