Accident grav la pasajul Unirii. 19 persoane au fost rănite (Galerie foto)

Publicat: 23 dec. 2022, 14:03, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Accident grav la pasajul Unirii. 19 persoane au fost rănite (Galerie foto)

UPDATE: Pacientul care a fost resuscitat a decedat. O alta persoana este în stare gravă, intubată.Celelalte persoane preluate nu sunt în stare gravă.

Accident grav la pasajul Unirii! Un autocar s-a izbit de limitatorul de înălțime. În total, 19 persoane au fost rănite.

Accidentul s-a produs în momentul în care autocarul a intrat în pasaj, fără să respecte limita de înălțime.

În urma accidentului, patru persoane au rămas încarcerate, fiind grav rănite. Alte 15 persoane rănite primesc îngrijiri medicale. 

La momentul producerii accidentului în autocar se aflau 47 de persoane de naționalitate greacă, majoritatea fiind adolescenți. 

La fața locului au ajuns șase autospeciale SMURD, 6 SABIF și detașamentul special de salvatori. Accidentul a avut loc pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii.

UPDATE: Potrivit şefului DSU, Raed Arafat, 22 de persoane au fost transportate la 4 spitale din Capitală. Pacientul care era în stop cardiac a fost declarat decedat iar un alt pacient este intubat şi a fost transferat la Spitalul Floreasca, fiind în stare critică.

”Din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate forţe de la serviciul de ambvulanţă, de la SMURD, Poliţie, Jandarmerie. La acest moment numărul total e de 22 de persoane transportate la patru spitale. Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac s-a încercat resuscuitarea lui dar a fost declarat decedat. Mai avem un pacient întubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică”, a spus oficialul DSU. 

Mai sunt persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale şi care au fost duse la hotelul la care erau cazate, a mai precizat Arafat. El a menţionat că vor fi trimişi translatori la spitalele la care sunt internate victimele accidentului. 

Raed Arafat a mai spus că nu a fost planul roşu activat dar ”totuşi au fost trimise destule ambulanţe”. ”Poate de asta nu a fost activat, că sunt destule ambulanţe, nu trebuia să fie suplimentar din altă parte”, a explicat el.

Şeful DSU a afirmat despre a doua persoană, care este intubată, că este în stare critică. ”Din ce ştiu, nu există alte persoane critice, dar lucrurile se pot schimba şi un pacient poate să să se schimbe starea lui şi să se agraveze. Aşteptăm să vedem ce spun spitalele ulterior despre fiecare din cazuri”, a mai afirmar Arafat.

Şeful DSU a ţinut să precizeze că s-a ajuns foarte repede la locul accidentului, de către toate forţele. Arafat a mai spus că primul apel privind accidentul a fost dat la ora 13.23. Raed Arafat a mai spus că din discuţiile cu cei din autocar, grija acestora era pentru bagaje, însă nu le pot recupera la acest moment.

UPDATE: Autocarul cu turiști greci nu avea ghid român. Dacă ar fi avut, cel mai probabil acesta ar fi atenționat șoferul asupra limitării de înâlțime a pasajului. Din păcate, în România ghizii locali nu sunt obligatorii pentru grupurile de turiști străini, așa cum se întâmplă în mai toate țările cu turism la scară, precum Grecia, Italia sau Bulgaria.