Accident grav pe podul Basarab! Sunt mulți răniți

Publicat: 12 mai 2024, 18:42, de Andrei Ceausescu, în News , ? cititori
Accident grav pe podul Basarab! Sunt mulți răniți

Podul Basarab din București a devenit scena unui accident grav duminică seara, care a blocat o bretea și a mobilizat numeroase echipe de intervenție.

UPDATE: Plutonierul Murea Vasile, subofiţer tehnic principal la ISU Bucureşti-Ilfov, a declarat pentru News.ro că este vorba de un accident rutier, cu un autoturism răsturnat, cu 7 victime, dintre care două s-au autoevacuat şi cinci au fost extrase de către pompieri, fiind blocate, nu incarcerate.

”Cele şapte persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani au fost transportate la spital”, a precizat reprezentantul ISU.

El a mai afirmat că forţele angrenate ale pompierilor au fost două autospeciale, două echipaje de terapie intensive mobilă, 5 ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare.

 

La fața locului s-a deplasat dispozitiv impresionant de mașini SMURD, pompieri, ambulanțe și poliție, aliniate pe pod pentru a prelua victimele și a gestiona situația de urgență.

Potrivit informațiilor furnizate de corespondentul spotmedia.ro, cel puțin opt mașini SMURD au fost mobilizate la locul accidentului, împreună cu alte echipaje de intervenție. Operațiunea are loc pe calea de coborâre de pe pasajul Basarab spre Bulevardul Doina Cornea, acolo unde s-a produs impactul grav.

Accidentul s-a petrecut undeva la jumătatea podului, unde o mașină a fost răsturnată, aparent intrând în coliziune cu zona metalică separată dintre benzile de circulație. Partea din față a mașinii pare să fie total distrusă, iar echipajele de intervenție lucrează intens pentru a asigura accesul la victime și pentru a le acorda asistență medicală de urgență.

Șapte femei au ajuns la spital în urma accidentului.

Victimele erau conștiente, iar la fața locului au intervenit șase echipaje medicale.

Surse G4Media spun că mașina ar fi lovit balustrada podului, iar șoferul ar fi pierdut controlul. Femeile au între 25 și 60 de ani și prezentau diferite traumatisme.