Epidemiolog: Acest weekend va fi motivul pentru încă o săptămână de infern

Publicat: 23 oct. 2021, 18:00, de Laura Macovei, în News , ? cititori
Epidemiolog: Acest weekend va fi motivul pentru încă o săptămână de infern
coronavirus

Epidemiologul Octavian Jurma avertizează că, având în vedere faptul că este ultimul weekend fără restricții, săptămâna care urmează ar putea fi una de infern.

Epidemiologul Octavian Jurma spune că nici nu vrea să se gândească cât de multe vieți ne va costa decizia de a introduce doar de luni restricțiile care trebuiau introduse de vineri „tocmai pentru a împiedica petrecerile de rămas bun libertate”.

Acest weekend va avea probabil cel mai ridicat risc de infectare din ultimele săptămâni pentru că stimulează artificial socializarea, fiind ultimul în care ni se permite să socializăm fără nicio restricție de parcă am fi la 0.5 la mie nu la 10.5 la mie. E posibil ca acest weekend să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern încă o săptămână”, spune dr. Jurma, pe Facebook.

Medicul epidemiolog spune că autoritățile au decis luarea restricțiilor de luni, aceleași care au recunoscut că unele măsuri sunt motivate strict politic, „cum este probabil și alegerea zilei de luni care conține implicit și invitația: profitați de ultimul weekend de distracție și infectare liberă”.

Medicul îi sfătuiește pe români să intre deja în carantină personală și să nu se lase amăgiți de iluzia că lucrurile sunt așa de bune încât mai putem aștepta până luni „cu măsuri care trebuiau luate încă din septembrie”.