Acord de coaliție în Parlament. PNL, USR-PLUS și UDMR au încheiat negocierile

PNL, USR-PLUS și UDMR au încheiat negocierile asupra noii guvernări a României. Partidele politice vor semna luni, de la ora 19.00, în Parlament, acordul de coaliție.

Duminică s-au încheiat ultimele negocieri asupra programului de guvernare al PNL, USR-PLUS și UDMR.

Discuțiile din cadrul coaliției au continuat și astăzi acoperind toate detaliile de program de guvernare și modul de lucru în coaliție. Acordul de coaliție va fi semnat de către liderii celor 3 formațiuni politice luni 21 decembrie în jurul orei 19.00 la Parlament”, arată mesajul comun trimis de cele trei formațiuni politice.

Premierul propus al acestui Guvern de coaliție este Florin Cîțu. Acesta speră ca noul Guvern să fie învestit până pe 27 decembrie.

Duminică Dan Barna spunea că USR-PLUS, PNL şi UDMR vor avea discuţii referitoare la ministerul de Transporturi. În paralel, Orban a afirmat că va fi discutat și calendarul de învestire al Guvernului.

„O să avem o discuţie la finalul zilei şi privitor la un subiect extrem de important – calendarul de învestire al Guvernului”, a menţionat preşedintele PNL.

Sâmbătă, liderii politici ai coaliției au stabilit detalii din structura Guvernului și pentru autoritățile din subordine, inclusiv repartizarea dreptului politic de a numi șefi de instituții și autorități, conform Agerpres.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...