Acțiunile Airbus, în scădere pe Bursă

Acţiunile producătorului de avioane Airbus au scăzut la finalul săptămânii, după ce grupul aeronautic european a raportat un declin al livrărilor de aproximativ 10% în octombrie, comparativ cu luna precedentă.

În octombrie, Airbus a livrat 36 de avioane, după ce în august şi septembrie livrase 40 de avioane lunar, iar în iunie – 77. În primele zece luni din 2021, Airbus a livrat 460 de aeronave şi mai are nevoie de 140 pentru a atinge ţinta de la finalul anului, de 600.

Vineri, acţiunile Airbus au scăzut cu 1%, în timp ce indicele CAC al Bursei de la Paris înregistra o creştere solidă, informează Reuters.

De asemenea, grupul aeronautic european a vândut în octombrie 22 de avioane, inclusiv comanda anunţată anterior, de 15 aeronave, pentru firma Jet2. În primele zece luni din 2021, Airbus a vândut 292 de aeronave, ajungând la un total net de 125, după anulări.

Rivalul american Boeing anunţase recent că în primele nouă luni din 2021 a livrat 241 de avioane şi a vândut 710, cifră care s-a redus la 302 după anulări şi alte ajustări.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

Citește și Airbus şi Boeing concurează pentru a furniza avioane de 5,3 miliarde dolari companiei italiene ITA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...