Acțiunile producătorului vaccinului Moderna, în scădere

Acţiunile Moderna Inc au scăzut cu 11% în predeschiderea şedinţei Bursei de pe Wall Street, după ce grupul farmaceutic american şi-a înrăutăţit estimările de vânzări în 2021 pentru vaccinul său anti-Covid-19 cu cinci miliarde de dolari, deoarece nu a reuşit să majoreze producţia.

Compania se aşteaptă acum la vânzări între 15 şi 18 miliarde de dolari în acest an, faţă de un nivel de 20 miliarde de dolari previzionat anterior. În 2021, Moderna ar urma să livreze între 700 şi 800 milioane doze, după ce anterior estimase un nivel între 800 milioane şi un miliard de doze, informează Reuters.

Vaccinul Moderna utilizează o nouă tehnologie, denumită ARN mesager (mRNA).

Înrăutăţirea prognozelor vine pe fondul întârzierilor în livrările internaţionale, unele doze urmând să ajungă la destinaţie în 2022, şi a impactului temporar al extinderii capacităţilor de producţie.

Pentru anul viitor, Moderna se aşteaptă la vânzări între 17 şi 22 miliarde de dolari, după ce a semnat mai multe contracte cu diverse ţări pentru vaccinurile sale şi pentru doze buster.

Datele vin după ce rivalul american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit pentru a treia oară în acest an estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în 2021, până la 36 miliarde de dolari, cu 7,5% peste previziunile anterioare, în condiţiile în care semnează acorduri cu ţările din întreaga lume pentru doze buster şi pentru utilizarea vaccinului la imunizarea copiilor.

Conform celor mai recente estimări ale Pfizer, compania se aşteaptă să livreze 2,3 miliarde doze de vaccin anti-Covid în acest an, din cele aproximativ trei miliarde de doze pe care se aşteaptă să le producă în acest an.

Vaccinul Moderna se utilizează și în România.

Recent, Autoritatea cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor din Statele Unite a decis să amâne autorizarea pentru adolescenţi a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna, întrucât doreşte să analizeze mai bine riscurile de miocardită.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole