Activarea certificatului verde, corectitudine față de cei responsabili. Ministrul Sănătății: „Nu e corect să le spui celor care s-au vaccinat că nu au voie să iasă pe stradă”

Ministrul Interimar al Sănătății, Cseke Attila, susține utilizarea certificatului verde pentru a oferi mobilitate celor care au fost responsabili și s-au vaccinat. El a declarat în seara zilei de joi, 14 octombrie, la Digi 24, că a discutat cu premierul demis Florin Cîțu, despre implemtarea certificatului verde în toate activitățile.

Ministrul a explicat că această măsură îi avantajează pe cei care au avut încredere în știință și au mers să se vaccineze.

„Oarecum nu e corect să spui oamenilor care au fost responsabili și s-au vaccinat, că tu nu mai poți să ieși pe stradă sau să mergi la un anumit eveniment sau într-un loc public. E și un semn de corectitudine până la urmă. Dacă unii sunt responsabili și au înțeles și s-au protejat pe ei, dar și pe cei de lângă ei, atunci și noi ca societate trebuie să facem acest pas”, a argumentat Cseke Attila.

Capitala şi judeţul Ilfov au trecut de rata de infectare de 15 la mie

Tot joi, INSP a propus carantina pentru București și Ilfov. Însă premierul demis Florin Cîțu a spus că nu se pune această problemă. El a anunţat că se ia în calcul introducerea certificatului verde „la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”.

”Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”, a declarat Cîțu.

Premierul a precizat că a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a se cere certificatul verde pentru toate activităţile pe care le avem în România. 

”La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a mai declarat premierul interimar. 

Acesta a precizat că încă nu s-a discutat despre reducerea programului de funcţionare a agenţilor economici în weekend. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...