Activitatea din interiorul restaurantelor ar putea fi reluată la 1 septembrie

Ludovic Orban consideră că restaurantele ar putea fi deschise, cel mai probabil, de la 1 septembrie, însă o decizie fermă în acest sens se lasă așteptată.

Într-o declarație la Digi 24, premierul Ludovic Orban a menționat că probela redeschiderii restaurantelor va fi dezbătută „în cursul acestei săptămâni”.

Oficialul a explicat că a solicitat punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi alţi specialişti pentru a găsi o soluție în acest sens.

„Intenţia mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă”, a precizat Ludovic Orban.

Oficialul a reiterat faptul că temperaturile scăzute înregistrate deja în zona montană vor face dificilă servirea mesei în spaţii deschise.

Orban a avansat ca termen probabil pentru redeschiderea restaurantelor începutul lunii septembrie. „Vedem, luăm decizia. Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii”, a spus premierul.

Odată cu restaurantele ar putea fi reluată și activitatea culturală

Pe lângă tema restaurantelor, Ludovic Orban a anunțat că se analizează şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise. Primul ministru ia însă în calcul „un set de condiţii” care includ distanţarea, portul măştii, dezinfectarea”.

În ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor pe stadioane, prim-ministrul a subliniat faptul că galeriile echipelor sunt foarte greu de controlat şi că, în aceste condiţii, riscul de transmitere a noului coronavirus este foarte mare, dar dacă scade numărul de infectări şi într-o localitate nu e niciun caz, se poate ajunge şi la meciuri cu public

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole