Actrița Anca Sigartău spune că s-a vindecat de cancer cu post: „Știam că mor”

Acum mulți ani, actrița Anca Sigartău a trecut printr-o cumpănă foarte mare. Era tânără mămică și i s-a spus că va mai trăi maxim un an. După ce a trecut șocul, s-a împăcat cu gandul și și-a propus să țină Postul Crăciunului din acel an pentru a se pregăti cum se cuvine pentru a pleca din această lume. Doar că un miracol s-a întâmplat!

La 55 de ani, actrița rememorează cumpăna uriașă pe care a trecut-o și întărește ideea că postul a salvat-o.

Oricât aș vorbi eu în fața oamenilor, până la urmă lucrurile astea țin de o experiență personală, de credința fiecăruia. Nu îmi este rușine, vreau să spun și îmi asum că alții o să aibă păreri diferite, dar până la urmă este importantă experiența personală”, a început Anca Sigartău să povestească, pentru emisiunea Voi cu Voicu” de la Antena 3, în ce fel a depăşit unul dintre cele mai grele momente din viaţa personală.

Eu am povestit despre această întâmplare. În momentul în care am primit un diagnostic care… Adevărul e că nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul, soţul ei era medic la Fundeni, și ea a zis că trebuie să îl fac, că nu e de glumit, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Și așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic, nu mi s-a spus direct”, a continuat actriţa.

Anca Sigartău nu credea în șansele sale de vindecare și și-a propus să țină Postul Crăciunului.

„În momentul în care am cerut să plec din spital, medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec. Că este o tumoră care se dezvoltă și a crescut opt centimetri în trei săptămâni pe citostatice și nu este normal.

Atunci a fost momentul când am spus că, cu toate astea, vreau să mă duc acasă. Am știut despre post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul”a completat Anca Sigartău. 

Ce spune Anca Sigartău despre vindecarea ei de cancer și post

Anca Sigartău a început să țină postul despre care e convinsă că i-a salvat viața.

,Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni, nu a fost un regim alimentar, am ținut și eu cum am putut, nu am mâncat lapte, carne, brânză. Am primit foarte multe mesaje că dacă țin post mă fac bine. Dar nu a fost un deal cu Dumnezeu, că dacă ţin postul mă fac bine. Eu știam că mor, că nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc mai mult”, a mai spus actrița.

După ce a ținut post, Anca Sigartău a mers la un control, la spital, iar medicul a rămas uimit de ce a văzut.

,,Apoi, pe 20 decembrie, când am fost la control, doctorul m-a întrebat unde este tumora, ce am făcut cu ea. I-am zis că îi spun ce am făcut, dar nu o să mă creadă. I-am zis că am ținut post și atât. 

Înăuntrul meu, ştiam că dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Cum să nu crezi? Nu am avut nicio gândire pozitivă când am ţinut postul, ştiam că mor. Nu am făcut niciun pact cu Dumnezeu şi nici nu voi face”, a povestit Anca Sigartău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...