Acuzația de spălare de bani. O nouă tentativă de phishing

Publicat: 10 iun. 2024, 16:47, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Acuzația de spălare de bani. O nouă tentativă de phishing

Ingeniozitatea hackerilor nu este de neglijat. O nouă tentaivă de phishing a fost lansată, în încercarea de a fi devalizate contrile bancare ale clienților. Acuzația de spălare de bani, cu alertarea Poliției.

Prin apeluri de pe telefon mobil, cu număr normal, fără prefix, persoanele sunate sunt avertizate că au fost puse sub urmărire de politie, pentru operațiuni financiare ilegale.

O voce, cu timbru grav, spune în limba engleză: ,,Cartea dumneavoastră de identitate și cardul au fost depistate, că au fost folosite într-o operațiune de spălare de bani. Așteptați să vorbiți cu reprezentantul poliției, pentru a da datele cerute”.

Dacă persoana apelată este mai slabă de înger, chiar poate cădea în plasă, fiind invocată o autoritate a statului.

După mesaj, care pare transmis de un robot, apelul pare că se întrerupe, dar convorbirea continuă sa fie taxată.

Practica apelarii cu numar internațional disimulat este foarte frecventă, penru că hackerii au înțeles că potențialele victime, nu mai răspund la telefon, dacă vad un număr lung, cu prefix, cu care nu au avut legatură niciodată.

Acesta nu este singurul caz, de încercare de fraudă.

Între acestea este și cazul DIGI a avertizat asupra unei tentative de phishing, prin intermediul unor sms-uri trimise clienților săi.

În seria de campanii frauduloase ale hackerilor sunt utilizate abuziv numele și identitatea vizuală DIGI România, cu scopul de a înșela clienții, a precizat operatorul de cabu TV.

Emailurile conțin detalii false despre o așa-zisă ,,rambursare de plăți”, pe care ar face-o compania, și este necesară trimiterea datelor de pe cardul bancar, către operator, dacă plățile au fost făcute online.